Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Σήμερα το 3ο Workshop για Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων στην ΝΑ Ευρώπη

Ξεκινούν σήμερα, Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018, οι εργασίες του 3ου Workshop για Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων (3rd SE Europe Hydrocarbons Upstream Workshop), που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στο ξενοδοχείο Royal Olympic, στην Αθήνα



Ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία των πρώτων δύο εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν το 2012 και το 2013, με θέμα την εξερεύνηση και την παραγωγή υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Αδριατική Θάλασσα, το φετινό workshop θα έχει διευρυμένη γεωγραφική βάση, ώστε να περιλαμβάνει περισσότερες χώρες από την Μαύρη Θάλασσα, την Ανατολική Μεσόγειο και την Αδριατική.
Στο διήμερο, εντατικό Workshop (30 & 31 Οκτωβρίου) θα παρουσιαστούν οι πρόσφατες ερευνητικές εργασίες στον κλάδο και θα αξιολογηθεί το υδρογονανθρακικό δυναμικό της υπό εξέταση περιοχής.
Στο Workshop, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και σε συνεργασία με την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Α.Ε. (ΕΔΕΥ) θα δώσει το «παρών», μεγάλος αριθμός ειδημόνων και στελέχη διεθνών εταιρειών με ενεργό παρουσία στον τομέα του upstream της περιοχής. Συμμετέχουν 33 ομιλητές από τις χώρες όπως η Αλβανία, η Κροατία, η Γεωργία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Τουρκία, η Κύπρος και το Ισραήλ.
Σε σημαντικές ανακοινώσεις για τον τομέα της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων αναμένονται να προβούν στελέχη των ΕΛ.ΠΕ και της Energean Oil & Gas οι οποίοι είναι βασικοί χορηγοί του διήμερου Workshop.