Το επόμενο βήμα στις έρευνες υδρογονανθράκων κάνει η ΕΔΕΥ προχωρώντας στην επανεπεξεργασία δεδομένων σε θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου Πελάγους και νότια της Κρήτης αλλά και σε χερσαίες της Βορείου Ελλάδας.
Στο έργο της ΕΔΕΥ θα προστεθούν γεωλόγος πετρελαίου, γεωλόγος με ειδικότητα γεωλογικής και γεωφυσικής ερμηνείας θαλάσσιων δεδομένων και γεωλόγος – ιζηματολόγος.
Το νέο στοιχείο που μπαίνει στη διαδικασία που θα ξεκινήσει η εταιρία είναι και οι προκαταρκτικές μελέτες υδριτών, πρόκειται για μόρια μεθανίου, οι οποίοι σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα μπορούν να αποτελέσουν το καύσιμο του μέλλοντος.
Πιο συγκεκριμένα, η ΕΔΕΥ ξεκινά την επανεπεξεργασία δεδομένων για τις θαλάσσιες περιοχές Κεντρικού και Βόρειου Ιουνίου, Νότιας Κρήτης και Νότιου Ιονίου καθώς και του χερσαίου τμήματος της Βόρειας Ελλάδας. Με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν θα συνταχθούν και οι απαραίτητες μελέτες, ενώ όπως προαναφέρθηκε, στο έργο για το Ιόνιο και την Κρήτη περιλαμβάνονται και οι προκαταρκτικές μελέτες για την παρουσία υδριτών και την ανάλυση της επικινδυνότητάς τους στις υπεράκτιες εγκαταστάσεις.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών αυτών, η εταιρία θα είναι σε θέση να παρουσιάσει τα ευρήματα σε διεθνή συνέδρια και άλλες συναντήσεις εργασίες επιδιώκοντας να δελεάσει την επενδυτική κοινότητα για την υποβολή αιτήσεων παραχώρησης θαλάσσιων και χερσαίων οικοπέδων.
Σε ό,τι αφορά τη θαλάσσια έκταση του Ιονίου και της Κρήτης στο μικροσκόπιο της ΕΔΕΥ μπαίνουν δεδομένα που υπήρχαν από τα αδιάθετα «οικόπεδα» του διεθνούς διαγωνισμού επί υπουργίας Γιάννη Μανιάτη καθώς και από την περιοχή που είναι ανάμεσα στην Πελοπόννησο και την Κρήτη.