Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Παρουσίαση της HELLENiQ ENERGY στο 2024 HONEYWELL Users Group.

Ο Υποδιευθυντής του Τμήματος Βιομηχανικών Συστημάτων Παραγωγής ΒΕΘ (ΤΒΣΠ), Κ. Πατσιαλάς, πραγματοποίησε παρουσίαση με τίτλο «HelleniQ Energy: Thessaloniki Refinery DCS/ESD one-shot migration from LCN to Experion LCN (E-LCN) and Cybersecurity Enhancements» στο 2024 HONEYWELL Users Group που έλαβε χώρα στην Μαδρίτη το χρονικό διάστημα 10-12/6/2024 .









Η παρουσίαση αφορούσε την επιτυχημένη μετάβαση σε νέα τεχνολογία για το DCS/ESD του Διυλιστηρίου και ταυτόχρονα βελτιώσεις σχετικές με την κυβερνοασφάλεια κατά τη διάρκεια της τελευταίας γενικής συντήρησης. Το έργο υλοποιήθηκε από το ΤΒΣΠ και το Τμήμα Συντήρησης Οργάνων και Αυτοματισμού σε συνεργασία με την Honeywell. 

Η παρουσίαση είχε μεγάλο ενδιαφέρον και προσέλευση κοινού, ενώ ακολούθησε πληθώρα ερωτήσεων.  Οι τρείς κύριες θεματικές ενότητες του συνεδρίου αφορούσαν στην Τεχνητή Νοημοσύνη, στην Κυβερνοασφάλεια και στην Ενεργειακή Μετάβαση. Οι νέες τεχνολογίες σκοπεύουν στην καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία των εργοστασίων και στην γρήγορη ανταπόκριση των οργανισμών στις αλλαγές. 

Όσο όμως αυξάνεται ο βαθμός αυτοματισμού και συνδέσεων, αυξάνονται και οι κίνδυνοι στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Όπως αναφέρθηκε στο συνέδριο, η ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας «δεν είναι θέμα μόνο του ΙΤ, αλλά προτεραιότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας»