Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Ανάρτηση της νέας αναθεωρημένης "Πολιτικής Βιώσιμης Ανάπτυξης" του Ομίλου

Η νέα αναθεωρημένη «Πολιτική Βιώσιμης Ανάπτυξης» του Ομίλου είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Ομίλου, όπως αυτή εγκρίθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και την Επιτροπή Βιώσιμης Ανάπτυξης της HELLENiQ ENERGY. 














Η νέα Πολιτική καλύπτει όλα τα θέματα διαχείρισης υγείας, ασφάλειας, περιβάλλοντος και ενέργειας (όπως και η προηγούμενη πολιτική) και εναρμονίζεται με τις βέλτιστες πρακτικές και σύγχρονες εξελίξεις σε ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης και αξιολογήσεων ESG (περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης) καθώς και με τις βασικές κατευθύνσεις του  προγράμματος στρατηγικού μετασχηματισμού «Vision 2025». 

Συγκεκριμένα, για την σύνταξη της νέας Πολιτικής Βιώσιμης Ανάπτυξης ελήφθησαν υπόψη οι απαιτήσεις:

α) των διεθνών προτύπων ISO 14001, ISO 45001 και ISO 50001 για τα θέματα διαχείρισης Υγείας, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

β) των μεθοδολογιών που εφαρμόζουν αναγνωρισμένοι οίκοι αξιολόγησης ESG, όπως ενδεικτικά των Sustainalytics και S&P Global CSA. 

γ) των νέων προτύπων European Sustainability Reporting Standards/ESRS που πλαισιώνουν τη νέα οδηγία για τις αναφορές βιώσιμης ανάπτυξης (Corporate Sustainability Reporting Directive – CSRD).
 
Σημειώνεται πως όλοι οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες της HELLENiQ ENERGY και των θυγατρικών εταιρειών της, έχουν την ευθύνη της συμμόρφωσης με την παρούσα πολιτική.

Τη νέα Πολιτική Βιώσιμης Ανάπτυξης μπορείτε να τη βρείτε εδώ στη σχετική ενότητα Βιώσιμη Ανάπτυξης της εταιρικής ιστοσελίδας καθώς επίσης και σε μορφή αρχείου pdf εδώ στην ελληνική γλώσσα (η αγγλική απόδοση εδώ και εδώ​, αντιστοίχως).