Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης 2023

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης 2023 έχει δημοσιευτεί και είναι διαθέσιμος σε μορφή pdf ​αλλά και ψηφιακή μορφή μέσω της ειδικά διαμορφωμένης ιστοσελίδας:  












Ο Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης παρουσιάζει την επιχειρηματική επίδοση της HELLENiQ ENERGY σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG) με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των κοινωνικών εταίρων του Ομίλου. 

Με στόχο την υλοποίηση του στρατηγικού επιχειρηματικού πλάνου μετεξέλιξης και βιώσιμης ανάπτυξης, ο Όμιλος μετασχηματίζεται με ταχείς ρυθμούς, παραμένοντας παράλληλα ευθυγραμμισμένος με τα διεθνή πρότυπα βιωσιμότητας. Το 2023 προχώρησε σε ανάλυση διπλής ουσιαστικότητας (Double Materiality), για πρώτη φορά λαμβάνοντας υπόψη το πρότυπο European Sustainability Reporting Standards (ESRS), τηρώντας, ωστόσο, ταυτόχρονα τις απαιτήσεις των GRI Standards, ως κύριο πρότυπο αναφοράς για την κατάρτιση του παρόντος απολογισμού. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης παρουσιάζονται αναλυτικά στην παρούσα έκθεση, η οποία πληροί και τα ακόλουθα διεθνή πρότυπα εκτός των προαναφερθέντων: AA1000AP, CoP Report του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ, Οδηγό Χρηματιστηρίου Αθηνών και IIRC, και διασφαλίζεται από ανεξάρτητο φορέα.

Ευχαριστούμε όλες τις Διευθύνσεις, τα Τμήματα και τις θυγατρικές εταιρείες της HELLENiQ ENERGY, που συνέβαλαν στην έκδοση του Απολογισμού. 

Καλωσορίζουμε κάθε πρόταση ή σχόλιο που θα συμβάλλει στη βελτίωσή του.

Διεύθυνση Εταιρικής Ευθύνης Ομίλου