Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Σημαντική μείωση των αποθεμάτων αργού των ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα

Υποχώρηση μεγαλύτερη των προσδοκιών κατέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου, βενζίνης και διυλισμένων προϊόντων των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).


Πιο συγκεκριμένα, τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,7 εκατομμύρια βαρέλια στα 436,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Ιουλίου, καταγράφοντας σημαντικά μεγαλύτερη πτώση από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, που περίμεναν μείωσή τους κατά 1,6 εκατομμύριο βαρέλια.

Τα αποθέματα στον κόμβο διακίνησης αργού Cushing στην Οκλαχόμα, μειώθηκαν κατά 1,7 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα πάντα με την ΕΙΑ.

Ο όγκος αργού που επεξεργάστηκαν τα αμερικανικά διυλιστήρια την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, μειώθηκε κατά 521.000 βαρέλια.

Το ίδιο διάστημα, τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 5,6 εκατ. βαρέλια στα 227,4 εκατ. βαρέλια, επίσης πολύ περισσότερο από όσο εκτιμούσαν οι αναλυτές, που περίμεναν μείωση κατά 400.000 βαρέλια.

Επίσης, τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων, που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο κίνησης και το πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 2,8 εκατ. βαρέλια, στα 125,3 εκατ. βαρέλια, έναντι εκτιμήσεων για αύξησή τους κατά 250.000 βαρέλια.

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ, οι καθαρές εισαγωγές αργού των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 388.000 βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Ιουλίου.

(capital.gr)