Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Ανάρτηση της νέας αναθεωρημένης "Πολιτικής Βιώσιμης Ανάπτυξης" του Ομίλου

Η νέα αναθεωρημένη «Πολιτική Βιώσιμης Ανάπτυξης» του Ομίλου είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Ομίλου, όπως αυτή εγκρίθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και την Επιτροπή Βιώσιμης Ανάπτυξης της HELLENiQ ENERGY. 














Παρουσίαση της HELLENiQ ENERGY στο 2024 HONEYWELL Users Group.

Ο Υποδιευθυντής του Τμήματος Βιομηχανικών Συστημάτων Παραγωγής ΒΕΘ (ΤΒΣΠ), Κ. Πατσιαλάς, πραγματοποίησε παρουσίαση με τίτλο «HelleniQ Energy: Thessaloniki Refinery DCS/ESD one-shot migration from LCN to Experion LCN (E-LCN) and Cybersecurity Enhancements» στο 2024 HONEYWELL Users Group που έλαβε χώρα στην Μαδρίτη το χρονικό διάστημα 10-12/6/2024 .









HELLENiQ ENERGY επιβραβεύει τους αριστούχους αποφοίτους Λυκείων των Δήμων του Θριασίου Πεδίου, της Δυτ. Θεσσαλονίκης και της Κοζάνης

H HELLENiQ ENERGY, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Ευθύνης «Proud of Youth», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, θα επιβραβεύσει, για ακόμη μία χρονιά, τους αριστούχους απόφοιτους Λυκείου, στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται. 



Aύξηση 50% στα έσοδα της ρωσικής κυβέρνησης από τον μαύρο χρυσό του πετρελαίου

Αυξημένα κατά 50% σε σχέση με έναν χρόνο πριν ήταν τα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο τον Ιούνιο, καθώς οι παραγωγοί της χώρας προσαρμόστηκαν στις διεθνείς κυρώσεις και πέτυχαν υψηλότερες τιμές για τις εξαγωγές του αργού.


Κύπρος: Δεν έχει ενημέρωση για ενδεχόμενη αποεπένδυση ΕΝΙ από κυπριακή ΑΟΖ, λέει ο Υπ. Ενέργειας

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο ιταλικός κολοσσός εξετάζει το ενδεχόμενο αποεπένδυσης από περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με δραστηριότητες ανόρυξης φυσικού αερίου συνολικής αξίας $4 δισεκατομμυρίων με πιθανούς στόχους τις δραστηριότητες στην Ινδονησία και την Κύπρο.

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Απάντηση της Revoil σε πρόσφατα δημοσιεύματα: Οι συναλλαγές στη μετοχή μας δεν αφορούν στρατηγική συμφωνία με τρίτο μέρος

 

Αναφορικά με δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο, η Διοίκηση της Revoil τα χαρακτηρίζει, με ανακοίνωσή της, ως αναληθή, αναφέροντας ότι οι πρόσφατες συναλλαγές που έλαβαν χώρα στη μετοχή της εταιρείας δεν διενεργήθηκαν στα πλαίσια στρατηγικής συμφωνίας με τρίτο μέρος.

Goldman: Με P/E 7,3 η Motor Οil για κέρδη 3,13 ανά μετοχή το 2025 - Στόχος τα 30e - Tι αναφέρει για την HE

Η Goldman Sachs αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα προσαρμοσμένα EBITDA της επόμενης τριετίας, αλλά προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα καθαρά κέρδη το 2024 λόγω της έκτακτης εισφοράς των ελληνικών διυλιστηρίων, δηλαδή της Motor Oil και της Heleniq Energy.

Ανακοίνωση ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ 3.7.2024

Συναδέλφισσεςσυνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28/6 τακτικό ΔΣ του ΠΣΕΕΠ όπου συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα.





O πρώτος πλωτός τερματικός σταθμός εισαγωγής υδρογόνου στον κόσμο

Η γερμανική Deutsche ReGas και η νορβηγική Höegh LNG έχουν συνάψει συμφωνία για την ανάπτυξη του πρώτου παγκοσμίως πλωτού τερματικού σταθμού για τη μετατροπή πράσινης αμμωνίας σε πράσινο υδρογόνο σε βιομηχανική κλίμακα.




Πετρέλαιο σε 17 χώρες πουλάει το Ιράν

Το Ιράν πουλάει πετρέλαιο σε 17 χώρες, όπως δήλωσε την Τρίτη ο αρμόδιος υπουργός, Javad Owji, υποδεικνύοντας ότι ορισμένα κράτη ενδέχεται να μην τηρούν τις αμερικανικές κυρώσεις.



Revoil: Πούλησε το σύνολο των ιδίων μετοχών

Η Εταιρία REVOIL Α.Ε.Ε.Π., σε συνέχεια της από 28.6.2024 απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου και της σχετικής ανακοίνωσής της, στο πλαίσιο της ορθής, έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού γνωστοποιεί ότι τη Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024 προέβη σε πώληση του συνόλου των ιδίων μετοχών που κατέχει ήτοι 208.902 μετοχές οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,95334% του καταβεβλημένου μετοχικού της κεφαλαίου, με τιμή πώλησης 1,70 ευρώ ανά μετοχή και συνολική αξία 355.133,40 ευρώ.

HELLENiQ ENERGY: Εκπαιδευτικές δράσεις για μαθητές και δημιουργία πάρκων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σειρά εκπαιδευτικών δράσεων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση περισσότερων των 1.100 μαθητών δημοτικών σχολείων των περιοχών όπου δραστηριοποιείται, γύρω από θέματα προστασίας των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας, υλοποίησε η HELLENiQ ENERGY, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

ΣΕΒ: Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΒΙΑΝ) παραμένει ο πρωτοπόρος φορέας της επιχειρηματικότητας στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, διαμορφώνοντας στρατηγικές, πολιτικές και στοχευμένες παρεμβάσεις που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και προωθούν την πράσινη μετάβαση των επιχειρήσεων. 

Στην τελική ευθεία το θεσμικό πλαίσιο για τα CCS - Παράταση της σύμβασης με Energean για τον Πρίνο

Σε τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το θεσμικό πλαίσιο που θα δώσει τη δυνατότητα δημιουργίας και διαχείρισης αποθηκών CO2. 


ΕΚΟ: Μέγας Χορηγός και Ονοματοδότης του “ΕΚΟ Acropolis Rally” για τα επόμενα 4 χρόνια

Την ανανέωση της στήριξής της, ως Μέγας Χορηγός και Χορηγός Ονομασίας του ιστορικού θεσμού του EKO Acropolis Rally και για τη διετία 2026-27, ανακοίνωσε την Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024, η ΕΚΟ, μέλος του Ομίλου HELLENiQ ENERGY, σε μια εορταστική εκδήλωση με ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα, αφιερωμένη στα 71 χρόνια διεξαγωγής του μεγαλύτερου μηχανοκίνητου αγώνα στη χώρα. 

Πετρέλαιο: Άνοδος για το αργό εν όψει 4ης Ιουλίου

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού πετρελαίου κατέγραψαν αύξηση τη Δευτέρα ενόψει της εορτής της 4ης Ιουλίου, αφού σημείωσαν κέρδη 6% τον περασμένο μήνα, λόγω των φόβων για έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή και των προσδοκιών για αύξηση της ζήτησης καυσίμων το καλοκαίρι.

Saudi Aramco: Υπογράφει τη δεύτερη φάση επέκτασης του κοιτάσματος φυσικού αερίου Τζαφούρα

H κρατική πετρελαϊκή εταιρία της Σαουδικής Αραβίας, Aramco υπέγραψε συμβόλαια για τη δεύτερη φάση της επέκτασης του κοιτάσματος φυσικού αερίου Τζαφούρα, αλλά και για την τρίτη φάση επέκτασης του κεντρικού δικτύου φυσικού αερίου, μετέδωσε σήμερα το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Al-Ekhbariya TV.