Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

10.000 ευρώ πληρώνει η ΔΕΠΑ στη Shell για κάθε μέρα καθυστέρησης στην ολοκλήρωση του deal για ΕΠΑ Αττικής

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλείται να βάλει η ΔΕΠΑ για κάθε ημέρα καθυστέρησης της έγκρισης της εξαγοράς της ΕΠΑ Αττικής από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, που θα δώσει το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.



Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα "Καθημερινή", η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών μεταξύ της ΔΕΠΑ και της Attiki Gas B. V. (θυγατρική της Shell) για την πώληση και μεταβίβαση του 49% του μετοχικού κεφαλαίου των ΕΠΑ Αττικής και ΕΔΑ Αττικής, που υπεγράφη στις 13 Ιουλίου, προβλέπει ρήτρα καταβολής τόκων από πλευράς της ΔΕΠΑ στην πολυεθνική για κάθε ημέρα καθυστέρησης ολοκλήρωσης της συναλλαγής.
Σημειώνεται, δε, πως οι τόκοι ανέρχονται σε 10.000 ευρώ ημερησίως και έχουν μάλιστα επιβληθεί αναδρομικά από τον Μάιο, ενώ η συμφωνία υπεγράφη στις 13 Ιουλίου.
Να σημειώσουμε ακόμη, πως στις 17 Σεπτεμβρίου η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάσισε να παραπέμψει τη συμφωνία εξαγοράς της ΕΠΑ Αττικής από τη ΔΕΠΑ στο δεύτερο στάδιο της εις βάθους διερεύνησης, η οποία διαρκεί μέχρι 45 ημέρες. Αν και στις προθέσεις της Επιτροπής δεν είναι να εξαντλήσει το μέγιστο χρονικό περιθώριο των 45 ημερών, η ΔΕΠΑ καλείται να καταβάλει αποζημίωση προς την Shell για την καθυστέρηση.