Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Exxon Mobil: Αυξημένες δαπάνες το 2023 για τον περιορισμό των εκπομπών άνθρακα

Η Exxon Mobil δήλωσε την Πέμπτη ότι θα αυξήσει τις δαπάνες της το επόμενο έτος στα 23 με 25 δισ. δολάρια, επεκτείνοντας τις επενδύσεις για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. μεταδίδει το Reuters.




Ο όμιλος σημείωσε κέρδη ρεκόρ μεταξύ των μεγάλων πετρελαϊκών, λόγω κυρίως διπλασιασμού της παραγωγής ορυκτών καυσίμων, καθώς οι Ευρωπαίοι ανταγωνιστές της στράφηκαν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η στρατηγική αυτή αύξησε τις μετοχές της κατά περισσότερο από 60% φέτος - πολύ μπροστά από τις ανταγωνίστριες Shell και BP.

Η εταιρεία ανέφερε ότι θα αυξήσει σε 17 δισ. δολάρια από 15 τις δαπάνες της σε έργα με χαμηλότερων εκπομπών έως το 2027.

Επομένως, ο προϋπολογισμός της στοχεύει περισσότερο στον περιορισμό των εκπομπών από τις υφιστάμενες δραστηριότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου και στην δέσμευση άνθρακα και λιγότερο στην ανάπτυξη ανανεώσιμων καυσίμων, καθώς έχει ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια στον κλάδο για την αύξηση της παραγωγής αργού πετρελαίου κατά την επόμενη πενταετία.