Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Shell: Σχεδιάζει μείωση των θέσεων Εργασίας στα Υπεράκτια Αιολικά

Η Shell φέρεται να ετοιμάζεται να περικόψει προσωπικό από την υπεράκτια αιολική δραστηριότητά της, στο πλαίσιο μιας κίνησης του διευθύνοντος συμβούλου Wael Sawan να απομακρύνει την εταιρεία από τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που δεν αποδίδουν. 



Σύμφωνα με το Bloomberg Energy, η Shell πρόκειται να ξεκινήσει τις απολύσεις εντός μηνών, κυρίως στην Ευρώπη σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα αλλά δεν θέλουν να κατονομαστούν.

Ο περιορισμός της εταιρείας στις δαπάνες έχει αφήσει την ομάδα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της Shell στην Ολλανδία με λιγότερες εργασίες από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, αναφέρθηκε από το Bloomberg Energy.

Οι περικοπές προσωπικού ακολουθούν τις αποχωρήσεις πολλών σημαντικών στελεχών της υπεράκτιας αιολικής δραστηριότητας, μεταξύ των οποίων ο Τόμας Μπρόστρομ, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η Μελίσα Ρεντ, επικεφαλής της μονάδας υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκπρόσωπος της Shell δήλωσε στη reNEWS: «Σύμφωνα με την προαναγγελθείσα στροφή μας προς την προτεραιότητα της αξίας έναντι του όγκου στην ενέργεια, επικεντρωνόμαστε σε επιλεγμένες αγορές και τμήματα για να αποδώσουμε τη μεγαλύτερη αξία για τους επενδυτές και τους πελάτες μας μέσω της ενεργειακής μετάβασης.

«Ως αποτέλεσμα αυτού, η Shell εξετάζει πώς μπορεί να συνεχίσει να ανταγωνίζεται για υπεράκτια αιολικά έργα σε αγορές προτεραιότητας, διατηρώντας παράλληλα την εστίασή μας στις επιδόσεις, την πειθαρχία και την απλούστευση».