Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Ανακοινωση ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ 21.5.2024

Συναδέλφισσεςσυνάδελφοι,

Αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε στις αρχαιρεσίες του ΠΣΕΕΠ στις 22 & 23 Απριλίου και αναδείξατε την παράταξή μας πρώτη δύναμη δίνοντάς μας 8 έδρες στο διοικητικό συμβούλιο. 



Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας.

Στο πρόσφατο ΔΣ του ΠΣΕΕΠ για την σύσταση του προεδρείου, η πρότασή μας βάση και του εκλογικού αποτελέσματος ήταν αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο έτσι ώστε σύσσωμοι να ανταπεξέλθουμε στις μελλοντικές δυσκολίες και στις απαιτήσεις, να σταθούμε απέναντι σε ότι μπορεί να θίξει τα εργασιακά μας συμφέροντα, αλλά και να κρατήσουμε τον πήχη των προσδοκιών όλων μας ψηλά όπως διαμορφώθηκε την τελευταία τριετία (ΕΣΣΕ & ΕΚΕ 2023-2025, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, EXTRA BONUS κ.α.)

Η παράταξη της ΣΥΝΔΕΣΥ κατέθεσε δική της πρόταση για προγραμματικό διαπαραταξιακό προεδρείο, πρόταση η οποία υπερψηφίστηκε από την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ και την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ με 11 ψήφους και ως εκ τούτου οι 3 αυτές παρατάξεις αποτελούν το νέο προεδρείο. Σε αυτό το σημείο το ερώτημα που προκύπτει είναι ένα. Πότε προεκλογικά οι συγκεκριμένες παρατάξεις ενημέρωσαν τους συναδέλφους για την προσυμφωνημένη μεταξύ τους συνεργασία ??? Προφανώς ΠΟΤΕ!

Δυστυχώς όπως είναι πλέον φανερό το σωματείο με την παρούσα σύνθεση ενός προεδρείου ανοχής αποτελούμενο από 3 διαφορετικές παρατάξεις με μοναδικό κοινό παρονομαστή τις καρέκλες και τις απαλλαγές, μπαίνει σε περιπέτειες και είναι αμφίβολο το που θα μας οδηγήσει. Αυτό μένει να το δούμε. Παρά το γεγονός ότι είναι τακτοποιημένα τα πιο δύσκολα θέματα από την απερχόμενη διοίκηση του σωματείου (ΕΣΣΕ&ΕΚΕ 2023-2025,προσλήψεις κ.α) το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για το “ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ του ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ” όπως και οι ίδιοι δηλώνουν...

Ας δούμε όμως και ας αναρωτηθούμε τους λόγους αυτής της συνεργασίας μέσα από την σκοπιά της κάθε παράταξης ξεχωριστά:

ΣΥΝΔΕΣΥ: Έδωσε γη και ύδωρ (3/5 θέσεις απαλλαγής) στην 3η παράταξη σε σειρά κατάταξης εδρών (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ) μόνο και μόνο για να πάρει την θέση του Προέδρου ο επικεφαλής της, ενώ στις τελευταίες δυο εκλογικές αναμετρήσεις κατρακύλησε από 14 έδρες στις 9 αρχικά και πρόσφατα από τις 9 έδρες στις 6.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: Ο επικεφαλής της διατήρησε την θέση απαλλαγής του Ά Αντιπροέδρου στις ΒΕΘ (ότι κατείχε και στο προηγούμενο προεδρείο) και δεν ανέλαβε την θέση του Γ. Γραμματέα που του αναλογούσε, η οποία φυσικά εδρεύει στην Αθήνα, αποποιούμενος για άλλη μια φορά των ευθυνών τουΚάπου εδώ καταλαβαίνει ο καθένας πως πλέον έπεσαν οι μάσκες και προκύπτει το εύλογο ερώτημα, για πιο λόγο αποστάτησε από την ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ...

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Για ακόμη μια φορά όπως και σε προηγούμενα προεδρεία, ο επικεφαλής της “δείλιασε” να αναλάβει καίρια θέση και παρέμεινε στα μετόπισθεν της σύνθεσης θέλονταςόπως αρέσκεταινα διοικεί χωρίς να αναλαμβάνει ευθύνεςΕκτός και αν αυτή του η επιλογή ήταν αποτέλεσμα εκβιασμού από συνεργαζόμενα πρόσωπα που στόχευαν στην απαλλαγή...

Συναδέλφισσεςσυνάδελφοι,

Η παράταξή μας θα παρακολουθεί στενά όλα τα ζητήματα που θα προκύπτουν και δεν θα αφήσει το σωματείο και τους συναδέλφους στο έλεος αυτών που μιλάνε για ευνοιοκρατία ( όταν όλοι τους πορεύονται διαχρονικά με σημαία αυτή ), αυτών που μιλάνε για αλαζονεία, έπαρση και εγωισμό (και είναι κοινά χαρακτηριστικά της πλειοψηφίας τους) και αυτών που προωθούν την ομογενοποίηση των διαδικασιών της εταιρείας στην πρώτη κιόλας δήλωσή τους, λες και είναι εκπρόσωποι της εταιρείας και όχι των εργαζομένων.

Θα είμαστε παρόντες δυναμικά και καθημερινά σε όλους τους χώρους εργασίας και θα σας στηρίζουμε σε όλα σας τα προβλήματα.

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ