Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Χατζηφώτης (Motor Oil): Από σήμερα κυκλοφορεί δοκιμαστικά σε 4 ελληνικές πόλεις το πρώτο λεωφορείο υδρογόνου

Την εκκίνηση της δοκιμαστικής λειτουργίας του πρώτου λεωφορείου υδρογόνου στη χώρα μας, ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Linkedin o Κωνσταντίνος Χατζηφώτης, Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Motor Oil, καθώς πρόκειται για πρωτοβουλία που στηρίζε ο Όμιλος.

Αναλυτικά ο κ. Χατζηφώτης τόνισε:

«Από σήμερα και μέχρι τις 5 Ιουνίου, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, της Κοζάνης, της Αθήνας και της Πάτρας έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά, να ενημερωθούν και να επιβιβαστούν σε λεωφορείο που κινείται με καθαρό, πράσινο υδρογόνο, με μηδενικές εκπομπές CO2.

Το ταξίδι του λεωφορείου, που ξεκίνησε στη Ρουμανία, πέρασε από τη Βουλγαρία και πλέον συνεχίζεται στη χώρα μας και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου hashtag#Jive3 ανεφοδιάζει η Coral Gas με ιδιόκτητο βυτιοφόρο υδρογόνου της Motor Oil.

Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από το ευρωπαϊκό έργο TRIERES – Greek Hydrogen Valley, τη Hellenic Hydrogen, συντονίζεται από CluBE-Cluster of Bioeconomy and Environment of Western Macedonia, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών».