Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Διακεκριμένο στέλεχος του κλάδου διεθνώς στην Energean – Το πρώτο πρότζεκτ που θα “τρέξει”

Με μια σημαντική προσθήκη ενίσχυσε το στελεχικό δυναμικό της η Energean, καθώς πρόσφατα ανέλαβε επικεφαλής παροπλισμού (Head of Commissioning) των υπεράκτιων εγκατατάσεων παραγωγής που ολοκληρώνουν τον κύκλο ζωής τους στη Βρετανία ο κ. Andrew Shepherd.

Πρόκειται για διακεκριμένο στέλεχος του κλάδου διεθνώς, με σημαντική επαγγελματική εμπειρία σε κορυφαίες εταιρείες με υπεράκτιες ενεργειακές εγκαταστάσεις.

Στη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, ο κ. Shepherd έχει αναλάβει σημαντικά πρότζεκτς εγκατάστασης και παροπλισμού υπεράκτιων υποδομών πετρελαίου, φυσικού αερίου αλλά και αιολικών πάρκων.

Πριν την Energean, ο κ. Shepherd είχε θητεύσει σε διάφορες υψηλόβαθμες στελεχικές θέσεις στην Perenco (τελευταία ως Decommissioning Manager), καθώς και τη Saipem (ως Offshore Methods Lead) και την Allseas (ως Heavy Lift Engineer).

Ο κ. Shepherd είναι πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός από το Cardiff University, με MSc στη Δομική Μηχανική Υδρογονανθράκων από το University of Aberdeen και MBA από το Aston Bussiness School.

Το πρώτο πρότζεκτ που θα αναλάβει να τρέξει για την Energean UK ο κ. Shepherd, ως επικεφαλής μιας εξειδικευμένης ομάδας, είναι ο παροπλισμός των πεδίων Tors και Wenlock στη βρετανική Βόρεια Θάλασσα.

Η Energean, που κατέχει το 68% του Tors και το 80% Wenlock, ανέλαβε πρόσφατα operator με στόχο την επιτυχή ολοκλήρωση του παροπλισμού των δύο πεδίων.

Η πλειοψηφική συμμετοχή στα δύο πεδία περιήλθε στην κατοχή της Energean μετά την απόκτηση της Edison Exploration & Production SpA το 2020. Η μειοψηφική συμμετοχή και ο ρόλος του operator ανήκε στην Alpha Petroleum, που το 2022 εξαγοράστηκε από την Waldorf Production.

Η παραγωγή από το πεδίο Tors σταμάτησε το 2020 και από το Wenlock το 2022.