Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Οι μέτοχοι της Shell απέρριψαν πρόταση για πιο αυστηρούς κλιματικούς στόχους

Οι μέτοχοι της Shell απέρριψαν την Τρίτη 21/5 ένα ψήφισμα που κατατέθηκε από μια ομάδα επενδυτών που παροτρύνουν την ενεργειακή εταιρεία να θέσει αυστηρότερους στόχους για το κλίμα.




Βάσει δημοσιεύματος του Πρακτορείου Ειδήσεων Reuters, η ψηφοφορία ήρθε αφότου τον περασμένο Μάρτιο ο Wael Sawan (Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας καυσίμων), αποδυνάμωσε το στόχο μείωσης του άνθρακα για το 2030, επικαλούμενος προσδοκίες για ισχυρή ζήτηση φυσικού αερίου και αβεβαιότητα στην ενεργειακή μετάβαση.

Αντίθετα εστίασε σε πιο κερδοφόρες δραστηριότητες, κυρίως στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Το ψήφισμα των επενδυτών έλαβε υποστήριξη από το 18,6% των μετόχων στα προκαταρκτικά αποτελέσματα.

Ένα ξεχωριστό ψήφισμα του διοικητικού συμβουλίου της Shell σχετικά με τη στρατηγική της για το κλίμα κέρδισε την υποστήριξη του 78,2% των μετόχων.

«Η Shell πιστεύει ότι θα χρειαστούν συνεχείς επενδύσεις σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο», δήλωσε ο πρόεδρος Andrew Mackenzie στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας.

Ο Mackenzie πρόσθεσε ότι η Shell πιστεύει ότι ο κόσμος χρειάζεται περισσότερο υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) ως κρίσιμο καύσιμο κατά τη διάρκεια της ενεργειακής μετάβασης και ότι «το πετρέλαιο θα διαδραματίσει ζωτικό ρόλο για πολύ καιρό στο μέλλον».

Η συνάντηση διακόπηκε πολλές φορές από διαδηλωτές για το κλίμα που φώναζαν «Shell kills».

Ακτιβιστές για το κλίμα πραγματοποίησαν διαδήλωση έξω από το χώρο συνάντησης των μετόχων της ενεργειακής εταιρείας.

www.worldenergynews.gr