Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Στη spot αγορά για εννέα φορτία LNG το Μπανγκλαντές

Το Μπανγκλαντές σχεδιάζει να αγοράσει εννέα φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από τη spot αγορά για το β’ εξάμηνο του έτους, όπως ανέφερε σε δήλωσή της υψηλόβαθμο στέλεχος της Petrobangla (κρατική εταιρεία φυσικού αερίου του Μπανγκλαντές), καθώς επιδιώκει την προμήθεια του καυσίμου για την κάλυψη της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.


Ειδικότερα, η Petrobangla, η οποία ασχολείται με την εισαγωγή LNG στην ασιατική χώρα, αξιοποιεί τη spot αγορά για να πραγματοποιήσει εισαγωγές από τον Φεβρουάριο, αλλάζοντας την κυβερνητική απόφαση του 2022 να τις σταματήσει μετά την αύξηση που κατέγραψαν οι τιμές λόγω του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ωστόσο, τη δεδομένη χρονική περίοδο, οι ασιατικές τιμές του LNG έχουν καταγράψει σημαντική μείωση, επιτρέποντας στους αγοραστές, όπως το Μπανγκλαντές, να ανταποκριθούν οικονομικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα ενέργειας είχε δηλώσει νωρίτερα φέτος ότι το Μπανγκλαντές σκοπεύει να αγοράσει έως και 12 φορτία LNG κατά το α’ εξάμηνο του 2023, και μάλιστα τέσσερα από τα αυτά για τον μήνα Ιούνιο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.