Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Δελτίο Τύπου ΠΣΕΕΠ για Συνέντευξη Τύπου στις 30/11/21

Στις 30/11/21 το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου με θέμα : «Εταιρικός Μετασχηματισμός των ΕΛΠΕΠροκλήσεις και προοπτικέςΗ θέση των εργαζομένων στη νέα εταιρεία» σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.




Αρχικά το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του ΠΣΕΕΠ ΠΟφθαλμίδης όπου ανέλυσε τη διαδικασία μετασχηματισμού του Ομίλου των ΕΛΠΕτη θέση των εργαζομένων στη νέα εταιρεία καθώς και τη διεκδίκηση εκπροσώπησης εργαζομένων στο Δ.Σ.της μητρικής εταιρείας  holding – συμμετοχών.

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος του ΠΣΕΕΠο νέος νόμος περί εταιρικής διακυβέρνησηςμπορεί να μην επιβάλλει τη συμμετοχή των εργαζομένων στο Δ.ΣτηςHolding, ωστόσο δεν το απαγορεύειΤο κυριότερο μέρος της τοποθέτησης είναι : «Σαν συνδικάτο θεωρούμε ότι επειδή στη holding θα παίρνονται κρίσιμες αποφάσεις,θα πρέπει να υπάρχει συμμετοχή με δύο εκπροσώπους εργαζομένωνέναν από το ΠΣΕΕΠ και έναν από την ΠΕΠΕΚΟ».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο ΓενΓραμματέας ΣπΘεοτόκης όπου ανέλυσε το γενικότερο φάσμα ενεργειακής μετάβασης σε παγκόσμιο και ενεργειακό επίπεδο.Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ελληνική πρόταση «White Dragon» με τη συμμετοχή των ΕΛΠΕ στις ενεργειακές επενδύσεις που είναι σε εξέλιξηΟ πυλώνας για την επιτυχία των έργων αυτών είναι το εργατικό δυναμικό του Ομίλουκάτι το οποίο επιδεικνύεται διαχρονικά.

Τέλος ο συνεργάτης και Νομικός Σύμβουλος του ΠΣΕΕΠ κος ΚΤοκατλίδης,ανέπτυξε τις νομικές ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα αλλά και όσων θα ακολουθήσουν στη συνέχεια.

Η μέχρι πρότινος συμμετοχή των εργαζομένων στο Δ.Στων ΕΛΠΕβοήθησε στην ορθή επικοινωνία μεταξύ εργαζομένων και εταιρείας καθώς και στην ανάπτυξη του ομίλουΔεν είναι τυχαίο ότι παρόμοιες εταιρείες συμμετοχών σε παγκόσμιο επίπεδο συμπεριλαμβάνουν εκπροσώπους εργαζομένων στα Διοικητικά τους Συμβούλια.

Έτσι λοιπόν πέρα από τη διασφαλισμένη θέση των δύο εκπροσώπων στο Δ.Σ.των ΕΛΠΕ μονοπρόσωπηκλείνει ένα κεφάλαιοΤο θέμα όμως των εκπροσώπων στηHolding μένει ανοιχτό και θα το διεκδικήσουμε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες(επικοινωνιακέςνομικές και συνδικαλιστικές).

Το «παρών» έδωσαν δημοσιογράφοι του ενεργειακού και επιχειρηματικού ρεπορτάζΣωματεία του Ομίλουσυνάδελφοι και υπήρχε μετάδοση live streamingαπό το κανάλι του ΠΣΕΕΠ.