Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Στο πλαίσιο της ενημέρωσής σας για την επικείμενη ίδρυση ΤΕΑ, που εσείς θα αποφασίσετε, σας επισυνάπτουμε ερωταπαντήσεις επεξεργασμένες από τον Αναλογιστή και Ασφαλιστικό Σύμβουλο του ΠΣΕΕΠ, κο Χ. Φύτρο, για διευκόλυνση όλων με σκοπό να ελαχιστοποιηθούν τυχόν απορίες.
Συχνές Ερωταπαντήσεις για την ίδρυση Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης
1) Τι είναι τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ);
Τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης (καλούμενα πλέον, βάσει του νέου Ν.4680/2020, Ιδρύματα Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών – Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης, ΙΕΣΠ-ΤΕΑ) είναι μη κερδοσκοπικά ιδρύματα που λειτουργούν σε κεφαλαιοποιητική βάση με στόχο τη χορήγηση συνταξιοδοτικών και λοιπών (όπως π.χ. θανάτου, αναπηρίας, υγείας) παροχών.
Λειτουργούν στο πλαίσιο μιας επαγγελματικής δραστηριότητας και ιδρύονται με βάση συμφωνία ή σύμβαση η οποία έχει συναφθεί μεταξύ εργοδότη(-ών) και εργαζομένου(-ων) ή των αντίστοιχων εκπροσώπων τους.
Τα ΤΕΑ δεν υποκαθιστούν ούτε ανταγωνίζονται την κοινωνική ασφάλιση. Αντίθετα, παίζουν ένα συμπληρωματικό ρόλο, δεδομένου ότι διαχειρίζονται επιπρόσθετες, πέραν της κοινωνικής ασφάλισης παροχές, όπως προκύπτουν από συμφωνίες μεταξύ των κοινωνικών εταίρων (δηλ. εργοδοτών και εργαζομένων).
2) Γιατί να κάνουμε ΤΕΑ;
Στον πυρήνα της λειτουργίας των ΤΕΑ εγγράφεται μία δυνατότητα: εκείνοι που δημιουργούν πλούτο μέσω της εργασίας τους (εργοδότες & εργαζόμενοι) και καταβάλλουν προαιρετικές, πέραν της κοινωνικής ασφάλισης εισφορές προς ενίσχυση του συνταξιοδοτικού τους εισοδήματος, αυτοί ακριβώς να τις διαχειρίζονται εντός ενός μη κερδοσκοπικού πλαισίου. Πρόκειται επομένως για μία μορφή κοινωνικής αυτο-οργάνωσης και διακυβέρνησης.
Ο χώρος των ΤΕΑ (καλούμενος συνήθως και ως 2ος πυλώνας ασφάλισης) υιοθετεί τα καλύτερα στοιχεία της κοινωνικής ασφάλισης (1ος πυλώνας) και της ιδιωτικής ασφάλισης (3ος πυλώνας). Συγκεκριμένα:
Τον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα καθώς και στοιχεία αλληλεγγύης της κοινωνικής ασφάλισης.
3) Απ’ όσα ακούμε, τα ΤΕΑ δεν είναι αποταμιευτικά, αλλά είναι επενδυτικά οχήματα.
ΛΑΘΟΣ. Τα ΤΕΑ δεν είναι ούτε αποταμιευτικά, ούτε επενδυτικά οχήματα. Τα ΤΕΑ είναι συνταξιοδοτικά οχήματα. Δεδομένου μάλιστα ότι ιδρύονται και διοικούνται από τους κοινωνικούς εταίρους (εργοδότες και εργαζόμενους) σε ένα μη κερδοσκοπικό πλαίσιο, καλούνται από την ίδια την Κοινοτική Οδηγία ως «συνταξιοδοτικά ιδρύματα κοινωνικού σκοπού» των οποίων «η κοινωνική τους αποστολή [...] θα πρέπει να αναγνωρίζ[εται] και να υποστηρίζ[εται] δεόντως ...».
Καθώς τα ΤΕΑ είναι συνταξιοδοτικά οχήματα, δεν εφαρμόζεται σε αυτά η έννοια της πρόωρης εξαγοράς – δηλαδή, η παροχή αποδίδεται μόνο όταν ο ασφαλισμένος πληροί τις προϋποθέσεις λήψης της, σύμφωνα με τους όρους του καταστατικού του Ταμείου, όχι νωρίτερα. Αντίθετα, τα ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια, καθώς διαθέτουν τη δυνατότητα της πρόωρης εξαγοράς, εμπίπτουν στην έννοια των αποταμιευτικών προγραμμάτων. Όσον δε αφορά τα επενδυτικά οχήματα, σε αυτά εμπίπτουν αμοιβαία κεφάλαια αλλά και ασφαλιστικά προϊόντα που συνδέονται με επενδύσεις – πρόκειται ουσιαστικά για επενδυτικά προϊόντα που προσφέρονται σε πελάτες που επιθυμούν να επενδύσουν τα χρήματά τους αντί να τα τοποθετήσουν σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου.
4) Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στο ΤΕΑ; Όχι. Η συμμετοχή είναι προαιρετική.
5) Μπορεί ο εργοδότης ή/και το κράτος να βάλει χέρι στα περιουσιακά στοιχεία του ΤΕΑ;
Όχι. Τα ΤΕΑ είναι πλήρως διαχωρισμένα και αυτοτελή, με ξεχωριστή νομική οντότητα. Πρόκειται για μη κερδοσκοπικά ιδρύματα που λειτουργούν ως Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ΤΕΑ ανήκουν στα ασφαλισμένα μέλη του – ούτε στον εργοδότη, ούτε και στο κράτος. Σε αντιδιαστολή με τις ασφαλιστικές εταιρίες, των οποίων όλα τα περιουσιακά στοιχεία (επομένως και τα περιουσιακά στοιχεία του δικού μας ομαδικού προγράμματος) ανήκουν στις ίδιες.
6) Ποιος θα έχει/ελέγχει την διοίκηση;
Η διοίκηση περιλαμβάνει συμμετοχή εργοδότη και εργαζομένων όπως συμφωνηθεί και καταγραφεί στο Καταστατικό του ΤΕΑ. Ομοίως, ο τρόπος εκλογής των μελών του Δ.Σ. συμφωνείται και προβλέπεται επίσης από το Καταστατικό. Θα πρέπει να επισημανθεί πως σε κάθε περίπτωση, τα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου υπόκεινται σε πρότυπα καταλληλότητας, ώστε να εξασφαλίζεται υψηλό επίπεδο ακεραιότητας, ικανοτήτων, εμπειρίας και επαγγελματισμού στη διοίκηση του Ταμείου.
Θα μπορούσε η πλειοψηφία του Δ.Σ. να ανήκει στον εργοδότη, αλλά για σημαντικά θέματα (όπως π.χ. διάλυση του Ταμείου) δύναται να συμφωνηθεί ενισχυμένη πλειοψηφία, η οποία ουσιαστικά να προβλέπει συναίνεση των εργαζομένων.
7) Σε τι καθεστώς διακυβέρνησης & ελέγχων λειτουργούν τα ΤΕΑ;
Σε ένα με τις υψηλότερες επαγγελματικές προδιαγραφές, παρά τον μη κερδοσκοπικό τους χαρακτήρα. Φανταστείτε ότι για έναν απλό σωρευτικό πρόγραμμα καθορισμένων εισφορών με δικαιούχους τους εργαζομένους, απαιτείται:
• Σύνταξη οικονομικών εκθέσεων (12μ) & υποβολή 3μηνιαίων εκθέσεων.
Έλεγχος από ορκωτούς λογιστές.
Ύπαρξη πιστοποιημένου διαχειριστή επενδύσεων, θεματοφύλακα και επιτροπής επενδύσεων,
τα μέλη των οποίων πληρούν απαιτήσεις ικανότητας και ήθους.
Λειτουργία αναλογισμού & διαχείρισης κινδύνων.
Λειτουργία ανεξάρτητου εσωτερικού ελέγχου.
Γραπτώς τεκμηριωμένες πολιτικές επενδύσεων, παροχών/εισφορών, εσωτερικός κανονισμός
λειτουργίας, οργανόγραμμα, πρόγραμμα συνέχισης δραστηριοτήτων, διενέργεια ιδίας
αξιολόγησης κινδύνων, κλπ.
Πυκνή και συνεχή ενημέρωση προς τα ασφαλισμένα μέλη (μέσω διαδικτύου αλλά και εκτός),
με παροχή πληροφοριών σχετικά με τα σωρευμένα δικαιώματα, το σωρευμένο κεφάλαιο, τις εισφορές του εργοδότη και των εργαζομένων, τις επενδυτικές υπεραξίες, κλπ. Το εύρος της ενημέρωσης φτάνει μέχρι την παροχή πληροφοριών εκ μέρους του Ταμείου, σχετικά με τις προβλέψεις συνταξιοδοτικών παροχών του ασφαλισμένου βάσει της ηλικίας συνταξιοδότησης και σενάρια επ’αυτών.
8) Υφίστανται φορολογικά κίνητρα από το κράτος ως αντιστάθμισμα των υψηλών κανονιστικών απαιτήσεων που επιβάλλονται;
Ναι.
Όλες οι εισφορές είτε του εργοδότη είτε του εργαζόμενου είναι αφορολόγητες.
Η παροχή σε μορφή εφάπαξ είναι αφορολόγητη. Ως σύνταξη, φορολογείται κανονικά με βάση
την κλίμακα εισοδήματος.
Αξίζει να επισημανθεί ότι το ισχύον φορολογικό καθεστώς των ΤΕΑ που προσφέρουν εφάπαξ παροχές, έχει προκύψει σαν φυσιολογική συνέχεια του αντίστοιχου καθεστώτος που ίσχυε και εξακολουθεί να ισχύει, για τους φορείς των εφάπαξ παροχών της κοινωνικής ασφάλισης. Ο λόγος αυτής της ταύτισης οφείλεται στο ότι τα ΤΕΑ, όπως οι συγκεκριμένοι φορείς κοινωνικής ασφάλισης, ιδρύονται και λειτουργούν βάσει νόμου εντός ενός μη κερδοσκοπικού πλαισίου.
9) Ποιοι εποπτεύουν τα ΤΕΑ;
Περιλαμβάνονται τρεις διαφορετικές εποπτικές αρχές:
1) Η Εθνική Αναλογιστική Αρχή, η οποία εποπτεύει τις υποχρεώσεις των ΤΕΑ και φροντίζει να μην δημιουργούνται ελλείμματα, ως άλλωστε προβλέπει ο νόμος.
2) ΗΕπιτροπήΚεφαλαιαγοράςπουεποπτεύειτιςεπενδύσειςτωνΤΕΑ.
3) Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το οποίο εποπτεύει την τήρηση του καταστατικού και των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων.
10) Ποιες είναι οι βασικές διαφορές ενός ΤΕΑ με μία ασφαλιστική επιχείρηση;
Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) 2ου πυλώνα ασφάλισης
Ασφαλιστικές Εταιρίες και Ομαδικά
Αποταμιευτικά Προγράμματα 3ου πυλώνα ασφάλισηςΑποτελούν μη κερδοσκοπικές οντότητες με σκοπό τη μακροχρόνια αποταμίευση για την ενίσχυση του συνταξιοδοτικού εισοδήματος των μελών του. Τα ΤΕΑ δεν πωλούνται ούτε διαφημίζονται, αλλά ιδρύονται από τους κοινωνικούς εταίρους έπειτα από μεταξύ τους συμφωνία.
Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις αποτελούν μετοχικές κερδοσκοπικές οντότητες οι οποίες σχεδιάζουν και διαθέτουν στην αγορά ιδιωτικά και ομαδικά ασφαλιστικά προγράμματα, με τελικό στόχο την παραγωγή ιδίου κέρδους. Για τον λόγο αυτό, τα ασφαλιστικά προϊόντα πωλούνται και διαφημίζονται.
Τα περιουσιακά στοιχεία είναι πλήρως διαχωρισμένα από τον εργοδότη και προορίζονται αποκλειστικά για την ενίσχυση του συνταξιοδοτικού εισοδήματος των μελών. Ως εκ τούτου, δεν φέρουν κίνδυνο αντισυμβαλ- λόμενου. Πρόκειται για κοινωνικό κεκτημένο του 2ου πυλώνα ασφάλισης.
Τα περιουσιακά στοιχεία ενός ομαδικού προγράμματος (όπως του δικού μας) δεν αποτελούν παρά ένα μικρό υποσύνολο των περιουσιακών στοιχείων της Ασφαλιστικής Επιχείρησης. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι ιδιοκτησία της Ασφαλιστικής Επιχείρησης και αναμένεται να αποδοθούν ως παροχή στους δικαιούχους μόνο σε περίπτωση που η Ασφαλιστική Επιχείρηση παραμένει φερέγγυα την ημερομηνία που η παροχή οφείλει να καταβληθεί. Ως εκ τούτου, φέρουν κίνδυνο αντισυμβαλ- λόμενου.
Απαιτείται εποπτική έγκριση του καταστατικού το οποίο δημοσιεύεται σε ΦΕΚ με υπουργική απόφαση και συνιστά πηγή δικαίου.
Δεν απαιτείται καμία εποπτική έγκριση των κανόνων ενός ομαδικού συμβολαίου, το οποίο καταρτίζεται έπειτα από συμφωνία μεταξύ της Ασφαλιστικής Εταιρίας και του πελάτη.
Απαιτείται εκπροσώπηση και συμμετοχή των ασφαλισμένων στη διακυβέρνηση του Ταμείου.
Δεν απαιτείται στη διακυβέρνηση μιας Ασφαλιστικής Επιχείρησης η συμμετοχή εκπροσώπων των ασφαλισμένων.
Συμμόρφωση με υψηλές απαιτήσεις διαφάνειας και πληροφόρησης προς τους ασφαλισμένους, οι οποίες είναι κοινές για όλα τα ΤΕΑ και ορίζονται από τη νομοθεσία.
Το εύρος πληροφόρησης προς τα ασφαλισμένα μέλη καθορίζεται από την εκάστοτε πολιτική της Ασφαλιστικής Εταιρίας, σε συνάρτηση με τις υποδομές της και την ιδιαίτερη συμφωνία με τον πελάτη.
Υφίστανται σημαντικοί περιορισμοί (π.χ. ανώτατα όρια) στις επενδυτικές τοποθετήσεις.
Δεν υφίστανται περιορισμοί στις επενδυτικές τοποθετήσεις.
Η διαχείριση των κινδύνων, η σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων καθώς και η διακράτηση κεφαλαιακών απαιτήσεων φερεγγυότητας, πραγματοποιούνται ανά κλάδο του ΤΕΑ (π.χ. σύνταξης, υγείας κλπ.)
Η διαχείριση των κινδύνων, η σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων καθώς και η διακράτηση κεφαλαιακών απαιτήσεων φερεγγυότητας, πραγματοποιούνται επί του συνόλου του χαρτοφυλακίου της Ασφαλιστικής Εταιρίας (όχι ανά κλάδο).
Δεν υφίσταται η έννοια της πρόωρης εξαγοράς
Υφίσταται πρόωρη εξαγορά
Οι τεχνικές προβλέψεις και η διαχείριση των κινδύνων πραγματοποιούνται με όρους σύνεσης (prudence), με στόχο τη μακροχρόνια βιωσιμότητα του Ταμείου προς όφελος των ασφαλισμένων.
Οι τεχνικές προβλέψεις και η διαχείριση των κινδύνων πραγματοποιούνται με αγοραίους όρους (market values) με στόχο τη βελτιστοποίηση του λόγου απόδοσης/ρίσκου και τη μεγιστοποίηση του μετοχικού κέρδους.
11) Πώς γίνονται οι επενδύσεις σε ένα ΤΕΑ; Κινδυνεύουν οι αποταμιεύσεις των εργαζομένων εξαιτίας των κινδύνων των αγορών;
Οι επενδύσεις ενός ΤΕΑ λαμβάνουν χώρα εντός ενός νομοθετικού πλαισίου που περιλαμβάνει πολλούς περιορισμούς και συγκεκριμένες διαδικασίες, με στόχο τη βέλτιστη διαχείριση και τον μετριασμό τον κινδύνων εξαιτίας της έκθεσης στις αγορές. Ως γενική αρχή, υιοθετείται ο κανόνας της «συνετής διαχείρισης» ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια, ποιότητα και ρευστότητα του χαρτοφυλακίου, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες σχετικοί με το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση.
Υφίστανται ανώτατα όρια επενδύσεων (π.χ. έως 70% σε μετοχές και εταιρικά ομόλογα, έως 30% σε ξένο νόμισμα) ενώ απαγορεύεται η επένδυση στον εργοδότη να υπερβαίνει το 5-10% του συνολικού χαρτοφυλακίου. Ταυτόχρονα, απαιτείται η υιοθέτηση πολιτικής επενδύσεων και η κατάρτιση γραπτής δήλωσης αρχών επενδυτικής πολιτικής, στην οποία εξειδικεύονται θέματα όπως οι μέθοδοι μέτρησης του επενδυτικού κινδύνου, οι εφαρμοζόμενες τεχνικές διαχείρισης του κινδύνου, η στρατηγική κατανομή των στοιχείων του ενεργητικού, κλπ.
Η διαχείριση και θεματοφυλακή των επενδύσεων ανατίθεται σε επαγγελματίες διαχειριστές και θεματοφύλακες που κατέχουν τις απαιτούμενες άδειες. Για τη λήψη των επενδυτικών αποφάσεων, απαιτείται η ύπαρξη Επενδυτικής Επιτροπής της οποίας τα μέλη οφείλουν να έχουν τα απαιτούμενα για τη θέση τους προσόντα και πιστοποιήσεις και επιπλέον ικανότητα, εμπειρία και ήθος.
Αξίζει να επισημανθεί πως για να διασφαλίσει ο νομοθέτης την επαγγελματική διαχείριση και προστασία των επενδύσεων προς όφελος των ασφαλισμένων, προβλέπεται ότι σε περίπτωση που το Δ.Σ. του ΤΕΑ αποφασίσει διαφορετικά από την εισήγηση της Επενδυτικής Επιτροπής, τότε οφείλει να αιτιολογήσει ειδικά την απόφασή του εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν την ακολούθησε – η δε απόφαση κοινοποιείται υποχρεωτικά στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από τον πρόεδρο της Επενδυτικής Επιτροπής.
Και ένα στατιστικό: με βάση στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης, η μέση ετήσια απόδοση επενδύσεων από την εμπειρία των ήδη ιδρυθέντων Ελληνικών Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης για την περίοδο 2011-2020, ήταν +4,5%.
12) Τι συμβαίνει με τις ετήσιες εγγυήσεις αποδόσεων που παρέχουν οι ασφαλιστικές; Μπορούν τα ΤΕΑ να παρέχουν και αυτά κάποια μορφής εγγύηση επενδύσεων (π.χ. εγγύηση κεφαλαίου κατά τη στιγμή της συνταξιοδότησης);
Οι ετήσιες εγγυήσεις στις επενδύσεις που παρέχονταν από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις στο παρελθόν, πλέον δεν υφίστανται. Στο σύγχρονο περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων και προσφάτως υψηλού πληθωρισμού, εξακολουθούν κάποιες ασφαλιστικές να παρέχουν ετήσιες εγγυήσεις, οι οποίες όμως:
1) βαίνουν διαρκώς μειούμενες (πλέονκαι κάτω του πληθωρισμού),
2) περιορίζονται για συγκεκριμένη χρονική περίοδο (π.χ. για ένα, δύο ή το πολύ τρία έτη), στο τέλος της οποίας επικαιροποιούνται αναλόγως των συνθηκών της αγοράς,
3) διαφοροποιούνταιαναλόγωςτηςπροέλευσηςτουχαρτοφυλακίου(π.χ.διαφορετικήεγγύηση για συσσωρευμένα κεφάλαια μέχρι παλαιότερες ημερομηνίες και διαφορετική για νέες εισφορές).
Ως εκ τούτου, η πρακτική παροχής ετησίων εγγυήσεων από τις ασφαλιστικές, στον βαθμό που εξακολουθεί να προσφέρεται, περιλαμβάνει δυσμενέστερους όρους για τους ασφαλισμένους σε σχέση με το παρελθόν.
Βεβαίως και τα ΤΕΑ μπορούν να παρέχουν εγγυήσεις επενδύσεων, όχι μόνο της μορφής που μας έχουν συνηθίσει οι ασφαλιστικές, αλλά και διαφορετικά σχεδιασμένες, οι οποίες ενδεχομένως ταιριάζουν καλύτερα στο προφίλ των ασφαλισμένων τους (για παράδειγμα, παροχή εγγύησης κεφαλαίου κατά τη στιγμή της συνταξιοδότησης).
Σε μία τέτοια όμως περίπτωση, θα πρέπει να διευκρινίζεται στο καταστατικό του ΤΕΑ ο τρόπος χρηματοδότησης και εφαρμογής της. Σε περίπτωση μάλιστα που συμφωνηθεί με τον εργοδότη να διερευνηθεί η δυνατότητα παροχής μίας μορφής εγγύησης από το δικό μας ΤΕΑ, θα χρειαστεί να μετρηθεί το κόστος σε σχέση με το όφελος που θα προκύψει, και να αποσαφηνιστεί ο βέλτιστος τρόπος σχεδιασμού και υιοθέτησής της.
13) Πώς θα γίνει η μετάβαση από το υφιστάμενο ομαδικό που διαχειρίζεται η Groupama;
Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι έως σήμερα, δεν υφίσταται η δυνατότητα αφορολόγητης μεταφοράς αποθεμάτων από ασφαλιστική εταιρία σε ΤΕΑ και αντίστροφα. Επομένως, το πλέον πιθανό σενάριο είναι οι νέες εισφορές να κατευθυνθούν στο ΤΕΑ, ενώ ταυτόχρονα να παραμείνει η διαχείριση των συσσωρευμένων (έως την ημερομηνία μετάβασης) κεφαλαίων του ομαδικού στην ασφαλιστική. Αυτό συνεπάγεται ότι ένας εργαζόμενος που φτάσει να πληροί τις προϋποθέσεις λήψης της εφάπαξ παροχής, θα λάβει ένα μέρος από το ομαδικό ασφαλιστήριο πρόγραμμα (καταβάλλοντας και τον αντίστοιχο φόρο) και το υπόλοιπο από τον κλάδο συνταξιοδότησης του ΤΕΑ.
Δεδομένου ότι η συμμετοχή στο ΤΕΑ είναι προαιρετική, θα παρέχονται κάποια «παράθυρα ευκαιρίας» εντός των οποίων θα μπορεί ο ασφαλισμένος να αποφασίσει εάν θα ενταχθεί στο νέο ΤΕΑ. Το όλο πλαίσιο μετάβασης αναμένεται να εξειδικευτεί περαιτέρω κατά τη σύνταξη του καταστατικού του νέου μας ΤΕΑ.
14) Ποιους κλάδους θα περιλαμβάνει το ΤΕΑ μας;
Θα περιλαμβάνεται ένας κλάδος σύνταξης (βάσει του ομαδικού προγράμματος της Groupama) και ένας κλάδος υγείας (βάσει του ομαδικού νοσοκομειακού προγράμματος της Εθνικής). Ειδικά για την αποζημίωση συνταξιοδότησης, ενώ η ενσωμάτωσή της εντός ενός τρίτου ξεχωριστού κλάδου κρίνεται εφικτή, θα χρειαστεί να διερευνηθεί η δυνατότητα αυτή με περισσότερες λεπτομέρειες, εξαιτίας των διαφόρων νομικών και τεχνικών παραμέτρων που εμπλέκονται και δεδομένου ότι κάτι παρόμοιο δεν έχει υλοποιηθεί στο παρελθόν από κάποιο προηγούμενο ΤΕΑ.