Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Ανακοίνωση για ΔΣ ΠΣΕΕΠ 16/12/21

Συναδέλφισσεςσυνάδελφοι

Πραγματοποιήθηκε χθες το έκτακτο ΔΣ του ΠΣΕΕΠ.





Το κυριότερο θέμα που ήλθε για συζήτηση – ενημέρωση ήταν η πρόθεσή μας μέσα στη χρονιά και κατόπιν εγκρίσεως από τους εργαζόμενους με ψηφοφορίαη ίδρυση Επαγγελματικού ΤαμείουΓια το λόγο αυτό είχαμε και τον Ασφαλιστικό Σύμβουλο του ΠΣΕΕΠ παρόντα μέσω τηλεδιάσκεψηςόπου θα εξηγούσε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειεςκαθώς είναι και Διαχειριστής πάνω από το 50% των ΤΕΑ που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Η ίδρυση του Ταμείου είναι κάτι το οποίο συζητείτο πάνω από έξι χρόνιαΕίχε συμφωνηθεί τότε με τη ΣΚΕΕΠόταν είμασταν μαζί Προεδρείο σε συνάντηση με την Εταιρείανα υπάρχει αμφίπλευρη συμμετοχή αφού και οι δύο αποταμιεύουν τα χρήματαγια την ίδρυση του ΤΕΑ.

Στην αρχή ενημερώσαμε ότι η δεύτερη βελτιωμένη πρόταση της Groupama με 1,40% στα συσσωρευμένα κεφάλαια και με 0,40% για από 01/01/22 με τα ίδια διαχειριστικά έξοδαθα ισχύει για ένα χρόνοεφόσον γίνει πράξη η ίδρυση του Επαγγελματικού Ταμείου.

Οι οξυδερκείς οικονομολόγοι συνδικαλιστές της ΣΥΝΔΕΣΥ εξανέστησαν. «Βλέπουν» φαντάσματα και άρχισαν να μας χαρακτηρίζουν με «επιεικείς» χαρακτηρισμούς για τα χρήματα των εργαζομένωνΘυμίζουμε όταν ψηφίστηκε το Πρόγραμμα Δράσης του νέου Προεδρείου ομόφωναπλην του Αγωνιστικού Μετώπου,συμφωνήθηκε να διερευνηθεί το θέμα του ΤΕΑ από τον Ασφαλιστικό μας Σύμβουλο κο ΧΦύτροώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ίδρυσής του και χθες δεν καταδέχθηκαν να ακούσουν ούτε λέξη αλλά προτίμησαν τη φυγήΑξίζει να τονιστεί ότι το θέμα του ΤΕΑ στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ ήταν το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης και φυσικά το γνώριζανΠρος τι λοιπόν το θέατρο του παραλόγου περί αιφνιδιασμών και εκπλήξεων;;;;

Τα βήματα που θα ακολουθήσουν και ανακοινώθηκαν στο Δ.Σπριν την αποχώρηση της ΣΥΝΔΕΣΥείναι τα παρακάτω: (πρέπει να γνωρίζετε ότι η συζήτηση – ενημέρωση συνεχίστηκε με παρόντα τα μέλη του Προεδρείου και του Αγωνιστικού Μετώπου).

Διεξαγωγή Γενικού Συμβουλίου στις 21/12/21
Περιφερειακές Συνελεύσεις και ψηφοφορίες μέχρι τέλος Ιανουαρίου.

Για το δεύτερο μεγάλο θέμα της ΕΘΝΙΚΗΣκατηγοριοποιήσαμε τις διεκδικήσεις μας (όπου είμαστε στο 60% όσων ζητούσαμεμαζί με τις προτάσεις της ΣΥΝΔΕΣΥκαι ζητήσαμε από την Εταιρεία να επωμιστεί το βάρος της αύξησηςΘα κάνει αναλογιστική μελέτη και θα μας ενημερώσει μέχρι το Γενικό Συμβούλιο.

Έτσι λοιπόν έχουμε επιπλέον των αιματολογικών CRP, ΟμοκυστεϊνηΕπίσης κολονοσκόπηση κάθε πέντε χρόνια για τους άνω των 45 ετώνΓια το θέμα των επεμβάσεων με ρομποτικήμας είπαν ότι υπάρχει εγκεκριμένη λίστα την οποία ζητήσαμε να μας δοθεί ώστε να την γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοιΌσον αφορά την ασφάλιση των νεογνών με τη γέννησή τουςείπαν ότι σε όλες τις ασφαλιστικές ισχύει η κάλυψη μετά από ένα μήναλόγω θνησιμότητας βάσει στατιστικώνΣτην ΕΘΝΙΚΗ ισχύει η ασφάλιση μετά τις 15 ημέρες.

Τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν :

  • Αποφάσεις δικαστηρίωνέγινε ενημέρωση για τα δύο Δικαστήρια που

    αφορούσαν το δυστύχημα στις 08/05/15 και το ατύχημα στις 28/06/15.

  • -  Οφειλόμενα Ρεπό μετά από διαβουλεύσεις και συζητήσεις με τη Διοίκηση βγήκε ένα πρόγραμμα αποζημίωσης οφειλομένων ρεπό (μέχρι 31/10/21) με προσαύξηση 50% για όσους επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν.

  • -  Εκπρόσωποι Εργαζομένων Μετά την 3/01/22 η Διοίκηση ΕΛΠΕ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ θα αποστείλει επιστολή για τους εκπροσώπους εργαζομένων στο νέο Δ.ΣΈτσι λοιπόν διορθώνεται η απραξία και η σιωπή των προηγούμενων εκπροσώπων μας και μέλη της ΣΥΝΔΕΣΥ που απέκρυψαν την παύση τους λόγω της τότε προεκλογικής περιόδου για το Δ.Στου Σωματείου μαςΘα ακολουθήσει ενημέρωση και ημερομηνία για τις εκλογές των Εκπροσώπων.

  • -  Προσλήψειςέχουν ολοκληρωθεί οι συνεντεύξεις των πλοιάρχωνπυροσβεστών και είναι σε εξέλιξη των δοκιμαστών χημείου και των χειριστών.

    Συναδέλφισσεςσυνάδελφοι

    Στις μεγάλες τομές και μεταρρυθμίσεις που γίνονται προς όφελος των εργαζομένων και είναι παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιέςκάποιοι σκέφτηκαν ότι την ώρα των μεγάλων αποφάσεωνγια άλλη μία φορά να είναι απόντες.

    Η στάση των συναδέλφων της ΣΥΝΔΕΣΥ δυστυχώς δείχνει συνδικαλιστική ανωριμότηταανευθυνότητα και αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων.