Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Επίκεινται αλλαγές στο ΔΣ της HelleniQ Energy

Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός περιλαμβάνεται στις προτάσεις του Ελληνικού Δημοσίου που κατατέθηκαν μέσω του υπουργού οικονομικών Κ. Χατζηδάκη και του υπουργού περιβάλλοντος και ενέργειας Θ. Σκυλακάκη για το διορισμό νέων μελών του ΔΣ της Helleniq Energy. 



Ο κ. Λιβανός προορίζεται να αναλάβει μη εκτελεστικός πρόεδρος στη θέση του αποχωρούντος Γ. Παπαθανασίου. Εκτός του κ. Λιβανού, το ελληνικό δημόσιο προτείνει ακόμα τον κ. Αλέξανδρο Μεταξά δικηγόρο εξειδικευμένο στο εταιρικό δίκαιο και την τραπεζική, και την κ. Άννα Ροκοφύλλου, δικηγόρο, δημοτική σύμβουλο Αθήνας και πρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. 

O διορισμός των νέων μελών αναμένεται να επικυρωθεί στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας στις 27 Ιουνίου. 

Παράλληλα με εισήγηση της επιτροπής υποψηφιοτήτων αναμένεται να ανανεωθεί η θητεία των Α. Σιάμισιη (Ceo  και εκτελεστικό μέλος) Γ. Αλεξόπουλου (αν. Ceo και εκτελεστικό μέλος) Θ. Βάρδα (μη εκτελεστικό μέλος) Ι. Αϊβάζη (ανεξάρτηο μη εκτελεστικό μέλος) Ν. Βρεττού (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος). Επίσης προτείνεται η εκλογή νέων μελών της κ. Σταυρούλας Καμπουρίδου και του κ. Κωνσταντίνου Μητρόπουλου ως ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών.