Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Ανακοίνωση ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ 6.6.2024

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Ήδη συμπληρώθηκε ένας μήνας και πλέον από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του προεδρείου από τις τρεις παρατάξεις που το απαρτίζουν.




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

Η ανακοίνωση του πιο φτωχού προγράμματος στην ιστορία του ΠΣΕΕΠ δεν μας άφησε έκπληκτους, καθώς με το υπάρχον προεδρείο των ηττημένων ο πήχης των προσδοκιών έχει πέσει στα τάρταρα.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Η απουσία τους και δη του ίδιου του προέδρου από τους χώρους εργασίας είναι ήδη έκδηλη. Στις ελάχιστες εμφανίσεις που κάνανε συγκεκριμένοι άνθρωποι του προεδρείου, δεν έχουν σαφή απάντηση για κανένα από τα θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους ( πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης και άλλα που αναφέρονται παρακάτω )

ΝΕΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Παρά το ότι ζήτησαν και έλαβαν ομόφωνη απόφαση ( μόνοι τους δεν μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης ) από το ΔΣ του σωματείου για την ενεργοποίηση των παλαιότερων αποφάσεων του ΔΣ, μέχρι και τώρα δεν υπάρχει καμία επίσημη ή ανεπίσημη ενημέρωση για το φλέγον θέμα. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Στις 7 Ιουνίου 2024, συμπληρώνονται 6 μήνες από την ημέρα που ΤΑΙΠΕΔ και Paneuropean Oil, από κοινού, παραχώρησαν το 11% των μετοχών των ΕΛΠΕ, μέσω placement και από τούδε και στο εξής θα δύναται να πραγματοποιηθεί και νέο placement. Εμείς τότε σαν διοίκηση ( όντας 5 μάλιστα από τους 21 του ΔΣ ) είχαμε κάνει προετοιμασία, σε συνεργασία με το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει το θέμα, έτσι ώστε να κατατεθούν αγωγές και να γίνουν ενέργειες για το σοβαρό αυτό θέμα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από πλευράς προεδρείου. Θα κρατήσει άραγε το σημερινό προεδρείο τις ίδιες θέσεις που είχε για προκαταβολικές απεργίες σαν αντιπολίτευση ; Θα κάνει το show εντυπώσεων που έκανε αντιπολιτευτικά εκ του ασφαλούς και θα συνεχίσει τις επαναστατικές κορώνες που αρέσκεται επί του θέματος ; Ή θα ακολουθήσει την συνταγή και την προσέγγιση της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ που τόσο κατέκριναν και πολέμησαν ;

Δυστυχώς τα πρώτα σημάδια δείχνουν ότι το “ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ του ΠΑΜΕ & ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ” είναι κατώτερο των προσδοκιών των συναδέλφων και κυρίως ο Πρόεδρος του, ακροβατεί μεταξύ άγνοιας, λαϊκισμού και ταξιμάτων προς ημετέρους. Το μόνο που έχει πράξει είναι να στέλνει επιστολές στο σωματείο των εργολαβικών συναδέλφων και να ζητάει την άμεση απομάκρυνσή τους από τα γραφεία του σωματείου ντροπιάζοντας το θεσμό του συνδικαλισμού και της συνεργασίας.

Με όλα τα καίρια θέματα τακτοποιημένα από το προηγούμενο Προεδρείο δεν είναι δυνατόν να μην μπορείς να διαχειριστείς την καθημερινότητα.

Τους καλούμε να αφυπνιστούν όσο είναι καιρός και εάν είναι θέμα ύπνωσης φυσικά, διότι πιθανότατα πρόκειται για θέμα περιορισμένων δυνατοτήτων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η παράταξή μας δεν θα αφήσει τις τύχες των εργαζομένων στο έλεος αυτών που δεν είναι ικανοί να τις διαχειριστούν. Θα είμαστε παρόντες σε όλα τα θέματα και σύντομα θα υπάρξουν από πλευράς μας περαιτέρω δράσεις και ενέργειες .

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ