Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Ανακοίνωση για έκτακτο Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ για το Πρόγραμμα Διακοπών

Συναδέλφισσεςσυνάδελφοι

Την Παρασκευή Μαΐου πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δ.Σκατόπιν αιτήματος των εννέα (9) συναδέλφων της ΣΥΝΔΕΣΥμε μοναδικό θέμα συζήτησης «διοργάνωση ετήσιας εκδρομής».





Το αίτημα που τέθηκε από την παράταξη της ΣΥΝΔΕΣΥ ήταν να μπει σε ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευσηη πρόταση της Διοίκησης της Εταιρείαςγια χορήγηση «voucher» στο πρόγραμμα διακοπών.

Ενημερώθηκαν από το Προεδρείο ότι ο τρόπος παροχής του Προγράμματος Διακοπώνεγκρίθηκε αρχικά από τη διαπραγματευτική ομάδα του Προεδρείου και στη συνέχεια εγκρίθηκε και από το ανώτατο όργανο του Σωματείουτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων.

Τους εξηγήσαμε στο Δ.Σότι ένας σοβαρός λόγος που δεν αποδεχτήκαμε το «voucher» ήταν ότι το επιπλέον κόστος της εκδρομής που πληρώνεται από την Εταιρεία και εξοφλείται μετά από ένα χρόνο με δόσειςθα έπρεπε να καταβάλλεται άμεσα κατά τη διάρκεια των διακοπών από τους συναδέλφουςΕπιπλέον λόγος είναι ότιεπειδή δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα το σύνολο των εργαζομένων (π.χοι 1.600 από τους 2.000) το επιπλέον ποσό να μη χαρίζεται αλλά να μοιράζεται στους υπόλοιπους εργαζομένους.

Παραδέχτηκαν οι συνάδελφοι της ΣΥΝΔΕΣΥ εντός του Δ.Σότι και στην προηγούμενη διαπραγμάτευση της ΕΣΣΕ που συμμετείχαν και οι ίδιοι σαν ΣΚΕΕΠ τέθηκαν από τη Διοίκηση τρεις προτάσεις επί του θέματοςτις οποίες απέρριψαν μεν αλλά ποτέ δεν έφτασαν στα αυτιά των συναδέλφωνΟ μόνος λόγος για τον οποίο τέθηκε το ζήτημα είναι να δημιουργηθεί ένα θολό τοπίο και μια τροχοπέδη στην πραγματοποίηση του Προγράμματος Διακοπών.

Επίσης δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι όσον αφορά τη διαδικασία του προγράμματοςθα γίνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως μέχρι σήμεραχωρίς την εμπλοκή μας σε οικονομικές συναλλαγές (τα τιμολόγια θα εξοφλούνται από την Εταιρείακαι η σύμβαση θα γίνεται από το Τμήμα Προμηθειών.

Η πρόταση της ΣΥΝΔΕΣΥ απερρίφθη με 11 ψήφους ΚΑΤΑ, 9 ΥΠΕΡ και ΠΑΡΩΝ.

Συναδέλφισσεςσυνάδελφοι
Σας καλούμε να είστε κοντά στο Σωματείο που κοπιάζει καθημερινά για να

φέρει σε όλα τα επίπεδα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να βάλετε όπως εσείς ξέρετε στο περιθώριο αυτούς που προσπαθούν να βρουν ατζέντα με τρόπους αθέμιτους και άθλιους.

Η ΒΛΑΚΕΙΑΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ