Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Οι πωλήσεις πετρελαίου της Βραζιλίας θα υπερδιπλασιαστούν φέτος σύμφωνα με κρατικό αξιωματούχο

Οι άμεσες πωλήσεις αργού πετρελαίου της Βραζιλίας θα υπερδιπλασιαστούν φέτος και θα αυξηθούν απότομα αυτή τη δεκαετία, καθώς οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες παραδίδουν μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής τους στην κυβέρνηση στο πλαίσιο συμφωνιών καταμερισμού της παραγωγής, σύμφωνα με κρατικό αξιωματούχο.



Οι κρατικές ποσότητες αυξάνονται και θα φτάσουν τα 1,127 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) μέχρι το 2031, σύμφωνα με τον Eduardo Gerk, επικεφαλής της Pré-Sal Petróleo SA(PPSA), της κρατικής εταιρείας που επιβλέπει τις συμβάσεις καταμερισμού της παραγωγής της χώρας, όπως μετέδωσε το Reuters.

Η PPSA έχει πουλήσει το σύνολο των 9,5 εκατομμυρίων βαρελιών που αναμένει να λάβει από τις δεσμεύσεις φέτος, σε 19 φορτία που παραδόθηκαν στην Petrobras. O ετήσιος όγκος αναμένεται να εκτοξευθεί στα 411 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου το 2031, δήλωσε ο Gerk.

Η Petrobras μέχρι στιγμής έχει αγοράσει όλο το πετρέλαιο που της έχει παραχωρηθεί από την PPSA μέσω ανταγωνιστικών δημοπρασιών σε συμβόλαια διάρκειας δύο έως τριών ετών, υπερβαίνοντας τη Shell, την Total, την πορτογαλική Galp και τους κινέζους παραγωγούς.