Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Σκρέκας: Αυξημένο κόστος θα έχουν όσοι αντικαταστήσουν παλιούς καυστήρες πετρελαίου με νέους μετά το 2025 λόγω του φόρου άνθρακα

Στην περίπτωση που μια κατοικία ή πολυκατοικία χρειαστεί να αντικαταστήσει καυστήρα πετρελαίου μετά το 2025 αναφέρθηκε ο υπουργός ΠΕΝ, Κ. Σκρέκας, χθες στη Βουλή, στα πλαίσια της συζήτησης για τον κλιματικό νόμο.




Ο ίδιος τόνισε ότι με βάση το σχεδιασμό της Κομισιόν, θα τεθεί μετά το 2025 φόρος άνθρακα στις εκπομπές από κτήρια και μεταφορές. Ο κλιματικός νόμος προβλέπει κατάργηση των νέων καυστήρων πετρελαίου από το 2025, όμως στην περίπτωση που ένα τέτοιο παλαιότερο σύστημα χρειάζεται αντικατάσταση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν το επιπλέον κόστος που θα επιφέρει από εκείνο το σημείο ο νέος αυτός φόρος που δρομολογεί η Κομισιόν.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση προϊδεάζει την κοινωνία και της επιτρέπει να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις που θα αποφύγουν αυτό το κόστος. Η στήριξη που προσφέρεται αφορά τόσο τις λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας, όπως τις μονώσεις, αλλά και λύσεις με καθαρότερα καύσιμα όπως το φυσικό αέριο ή τις αντλίες θερμότητας.