Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης - Στις 18:00 η ανακοίνωση του κυβερνητικού σχήματος

Πριν την ορκωμοσία του είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο 







Ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο και ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμου πρωθυπουργός ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί και το κυβερνητικό σχήμα.

Ο κ.Μητσοτάκης προσήλθε στις 12:40 στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και τα παιδιά του ενώ πριν την ορκωμοσία του είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, διάρκειας περίπου δέκα λεπτών.
«Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στην εντολή που μας έδωσε ο Ελληνικός λαός και με πλήρη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης. Η δουλειά ξεκινά τώρα»: τα λόγια αυτά έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παραπέμποντας στην ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ.Μητσοτάκης έλαβε νωρίτερα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, ο οποίος ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019.

Μετά την ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και την παράδοση παραλαβή στο Μέγαρο Μαξίμου τα «βλέμματα» στρέφονται στην σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου.

Πληροφορίες θέλουν η ανακοίνωση του κυβερνητικού σχήματος να γίνεται στις 18:00 το απόγευμα από τον Στέλιο Πέτσο, ο οποίος φέρεται να αναλαμβάνει εκπρόσωπος της κυβέρνησης.


www.worldenergynews.gr