«Ήρθα εδώ για να συμβάλλω στη σωτηρία της ΔΕΗ και στο να υπάρξει πραγματική προοπτική για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.
Στο μέλλον των εργαζομένων της ΔΕΗ και τα σχέδια της κυβέρνησης για την πώληση της ΔΕΗ, αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μετά από τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ το απόγευμα της Τετάρτης.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι: «Ήρθα εδώ για νασυμβάλλω στη σωτηρία της ΔΕΗ και στο να υπάρξει πραγματική προοπτική για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ.
Η προηγούμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, άθελά της φυσικά, την τίναξε στον αέρα. Η μετοχή της έχασε 90%. Η Ernst & Young, ο ορκωτός ελεγκτής, πριν από μερικούς μήνες, είπε στην επίσημή της έκθεση, ότι η εταιρεία στους επόμενους μήνες έχει πρόβλημα βιωσιμότητας. Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να έχει λίγο πιο χαμηλούς τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι λέει τις τελευταίες μέρες;
Εν πάση περιπτώσει, είμαστε εδώ για να εκπονήσουμε ένα σχέδιο σωτηρίας. Ένα σχέδιο το οποίο, είμαι βέβαιος, θα στηρίξει ο μέσος εργαζόμενος της ΔΕΗ. Γιατί όλοι αντιλαμβάνονται, ότι η ΔΕΗ δεν πρόκειται να έχει προοπτική με μεγάλα λόγια, αλλά με μια ουσιαστική πολιτική που θα εξασφαλίσει το μέλλον και της εταιρείας και των εργαζομένων. Η κυβέρνηση θα είναι αναλυτική στο σχέδιο αυτό στις προγραμματικές δηλώσεις που θα γίνουν σε λίγες μέρες στη Βουλή.
Θέλω να πω ένα πράγμα μόνο. Υπάρχουν ορισμένοι που κατηγορούν τον Χατζηδάκη, ότι με τις δηλώσεις του για το πρόβλημα της ΔΕΗ, δήθεν, απαξιώνει την επιχείρηση και, λένε ορισμένοι, θα ρίξει και τη μετοχή της. Ας κοιτάξουν τα χαρτιά. Ας δουν όλοι αυτοί που μου ασκούν κριτική, πόσο έριξε τη μετοχή η προηγούμενη κυβέρνηση. Όπως είπα, την έριξε κατά 90%. Και ας δουν τι έχει συμβεί από τις ευρωεκλογές και μετά. Η μετοχή της ΔΕΗ ήταν στο 1.3 ευρώ και έχει πάει στα 2.1 ευρώ. Αύξηση, μέσα σε λίγες μέρες, πάνω από 60%.
Γιατί;
Γιατί όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο Μητσοτάκης και η καινούργια κυβέρνηση θέλουν να προχωρήσουν σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό δρόμο για τη ΔΕΗ. Ας περιοριστεί λοιπόν, όσο γίνεται σε αυτό τον τόπο, η δημοκοπία. Αρκετά πληρώσαμε τα μεγάλα λόγια και τον εμφύλιο πετροπόλεμο. Ας κοιτάξουμε να κάνουμε ο καθένας τη δουλειά του. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνούμε όλοι, αλλά ας κοιτάξουμε όλοι να είμαστε σοβαροί αν μη τι άλλο».