Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Γεγονός πλέον η υποδοχή μεγαλύτερων φορτίων LNG στη Ρεβυθούσα - H Qatargas έκανε την αρχή στις 20 Ιουλίου

Στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας κατέφθασε φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Qatargas με το νέο στοιχείο να αποτελεί το πλοίο που χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά του φορτίου. 


Πρόκειται για πλοίο LNG τύπου Q-Flex, που για πρώτη φορά ένα τέτοιο πλοίο «δένει» στη Ρεβυθούσα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επέκτασης της δεξαμενής.
Μέχρι πρότινος, λόγω μικρότερης δυναμικότητας της υποδομής, η Ρεβυθούσα δεν μπορούσε να υποδεχθεί τέτοια φορτία. 
Το φορτίο προέρχεται από τον τερματικό σταθμό Ras Laffan του Κατάρ όπου και έγινε η φόρτωση στις 3 Ιουλίου 2019, ενώ η άφιξη του πλοίου στη Ρεβυθούσα έγινε πριν τρεις μέρες, στις 20 Ιουλίου 2019. Να σημειώσουμε ότι η χωρητικότητα του εν λόγω πλοίου υπολογίζεται σε 216,000 cbm.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η συγκεκριμένη παράδοση στην υποδομή της Ρεβυθούσας αποτελεί μέρος πλήθους παραδόσεων φορτίων LNG που πραγματοποιεί η καταριανή εταιρεία. Μάλιστα η εν λόγω προσπάθεια των Καταριανών απολαμβάνει την συνεργασία της γαλλικής Engie, όπου και ένα δεύτερο φορτίο προγραμματίζεται να αφιχθεί στο τερματικό της Ισπανίας Cartagena μέσα στο μήνα.
Τέλος, να θυμίσουμε ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης της Ρεβυθούσας, πλέον η διαθέσιμη δυναμικότητα της υποδομής ανέρχεται σε 225,000 κυβικά μέτρα, γεγονός που επιτρέπει να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει τύπους πλοίων όπως το Q-Flex.
Μέχρι πρότινος, η Qatargas έφερνε φορτία ΥΦΑ στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας μικρότερα συμβατικά καράβια LNG καθώς τέτοιες ήταν οι δυνατότητες υποδοχής της Ρεβυθούσας.
(energypress)