Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

ΠΣΕΕΠ : Διοικητικό Συμβούλιο 19/07/19

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19/07/19 στα γραφεία του ΠΣΕΕΠ το τακτικό ∆Σ. 








Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν : 

·      Ιδιωτικοποίηση : επαναδιατυπώθηκε για πολλοστή φορά η αντίθεση του Σωματείου μας σε κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος του Ομίλου από όποιον υπουργό και από όποια κυβέρνηση και αν προέρχεται. Από την πρώτη στιγμή που κηρύχθηκε άγονος ο διαγωνισμός, καλέσαμε άπαντες σε εγρήγορση διότι είμαστε σίγουροι ότι θα ξαναζήσουμε το ίδιο σενάριο. Άλλωστε ο νέος Πρωθυπουργός προανήγγειλε την Ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, στις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή. ∆εν εφησυχάζουμε, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και θα παρέμβουμε δυναμικά όπου κριθεί. 

·      Συνταξιοδοτικό – Ασφαλιστικό : ενημερώθηκε το ∆Σ, για την πορεία σύνταξης της πρότασης η οποία θα έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη Αυγούστου και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν στο επόμενο ∆Σ, όπου θα προχωρήσουμε στις περαιτέρω ενέργειες μας. 

·      Αναγνώριση Πτυχίων εργαζομένων : ∆ημιουργεί εύλογους προβληματισμούς η αντιμετώπιση συναδέλφων με τα ίδια τυπικά προσόντα, διότι διαχωρίζονται ανάλογα με το χρόνο κτήσης του πτυχίου τους. Σε αυτό το πρόβλημα ετών πρέπει επιτέλους να δοθεί λύση και γι ́ αυτό θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες βελτιώσεις ώστε μέσα από τη νέα ΕΣΣΕ να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα. 


·      Κάλυψη θέσεων Εργοδηγών στις Μονάδες Μετατροπής ΒΕΑ : Είναι γεγονός ότι δεν υπήρξε ο σωστός προγραμματισμός από πλευράς Εταιρείας για την κάλυψη των θέσεων των Εργοδηγών που αποχώρησαν. Σαν Σωματείο πιέσαμε από την πρώτη στιγμή τη ∆ιοίκηση της Εταιρείας έτσι ώστε να καλυφθούν οι θέσεις εντός του μηνός με σύγκληση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Επίσης καλέσαμε τη ∆ιοίκηση ώστε τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να πραγματοποιούνται σε τακτικότερο χρόνο για την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων.