Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

ΔΕΗ: Έρχονται αυξήσεις στα τιμολόγια -Μειώνεται η έκπτωση συνέπειας

Στη μείωση της έκπτωσης συνέπειας και στην αύξηση στα τιμολόγια σχεδιάζει να προχωρήσει η ΔΕΗ, προκειμένου να καταφέρει να βγει στις αγορές.





O πρόεδρος της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε πως αναμένονται αυξήσεις στα τιμολόγια, προκειμένου να μπορέσει η ΔΕΗ να βγει στις διεθνείς αγορές την άνοιξη.
Η πίεση που ασκείται στα οικονομικά μεγέθη της Επιχείρησης, τόσο από την άνοδο των δικαιωμάτων ρύπων όσο και από την αύξηση της Οριακής Τιμής Συστήματος, έχει κάνει τη διοίκηση να ψάχνει τρόπους να ανακουφιστούν τα ταμεία της Επιχείρησης.
Άλλο ένα μέτρο που συζητά η διοίκηση της ΔΕΗ είναι η μείωση της έκπτωσης συνέπειας που ανέρχεται στο 15%. Η μείωση του θα συζητηθεί αύριο στο διοικητικό συμβούλιο.
Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, οι  συνεπείς πελάτες που απολαμβάνουν την έκπτωση συνέπειας της τάξης του 15% ανέρχονται σε πάνω από 4 εκατ., οι οποίοι αναμένεται ότι από το Μάιο θα χάσουν το ήμισυ της έκπτωσης.
Νέα κίνητρα για τους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς
Περισσότερα κίνητρα σχεδιάζει να δώσει η ΔΕΗ στους καταναλωτές για να εγγραφούν στο ebill πέρα από το αντικίνητρο που έχει δώσει στους έντυπους.
Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, στο ebill έχουν εγγραφεί 800.000, από τους οποίους οι 600.000 έχουν επιλέξει να μην λαμβάνουν εντύπως τον λογαριασμό.
Στόχος της διοίκησης είναι μέχρι τέλος του χρόνου να έχουν εγγραφεί συνολικά 2 εκατ. καταναλωτές, για το λόγο αυτό τρέχουν και μία ανάλογη καμπάνια στη στάση μετρό του Συντάγματος.
Η χρέωση του επιπλέον 1€ στους έντυπους λογαριασμούς έφερε αύξηση 35% στις εγγραφές στο e-bill.
Η ΔΕΗ πληρώνει 20 εκατ. ευρώ στα ΕΛΤΑ για τους έντυπους λογαριασμούς, οπότε η μείωση τους και η σταδιακή παύση θα ανακουφίσει το ταμείο της εταιρείας.