Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

ΠΣΕΕΠ : Το ΠΣΕΕΠ βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη στις ΒΕΘ

φώτο από αρχείο
Από το πρωί βρίσκεται το προεδρείο του ΠΣΕΕΠ στην Θεσσαλονίκη στις ΒΕΘ για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για  τον ∆ιοικητικό Οικονομικό Απολογισμό του 2018. 

Ήδη έχουν επισκεφτεί την Συντήρηση και στις 14:00 θα ενημερώσουν και στο Κεντρικό Μηχανολογικό.












Ο Πρόεδρος του ΠΣΕΕΠ Παναγιώτης Οφθαλμίδης και ο Γεν. Γραμματέας Κώστας Παπαγιαννόπουλος ενημέρωσαν νωρίτερα στους εργαζόμενους της Συντήρησης ΒΕΘ για τις ενέργειες που έχουν γίνει στο διάστημα των έξι μηνών που έχει αναλάβει το Σωματείο.

Μίλησαν για τη συμφωνία μεταξύ των Κοινωνικών Εταίρων για τη ρύθμιση συνταξιοδοτικών θεμάτων των εργαζομένων στις ελληνικές επιχειρήσεις Εξόρυξης και ∆ιύλισης υδρογονανθράκων.

Μία ιστορική συμφωνία η οποία βάζει τις βάσεις για να γίνει πράξη το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων σε αυτούς τους ιδιαίτερα επιβαρυμένους εργασιακούς τομείς για την μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης

Μέχρι στιγμής τη συμφωνία στηρίζει και προσυπογράφει η διοίκηση των ΕΛΠΕ, η ΓΣΕΕ και έχει αποσταλεί προς υπογραφή στα αντιπροσωπευτικά Σωματεία (της Motor Oil και της Kavala Oil) που δραστηριοποιούνται στην Εξόρυξη και ∆ιύλιση.

Ο Παν. Οφθαλμίδης ανέφερε ότι το ΠΣΕΕΠ κατάφερε να ολοκληρώσει δύο από τα πολύ σημαντικά ζητήματα όπως είναι το Ιατροφαρμακευτικό και το Συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, να λύσει προβλήματα της καθημερινότητας τα οποία απασχολούσαν και έκαναν δύσκολη τη ζωή των εργαζομένων αλλά και να πιέσει την εταιρεία έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Μέχρι το τέλους του μήνα θα γίνουν οι προσλήψεις των εργαζομένων για τις Συντηρήσεις των Εγκαταστάσεων Νότου καθώς έχει ολοκλήρωθεί η διαδικασία.


Τέλος το μύνημα του ΠΣΕΕΠ είναι "Καλούμε όλους τους συναδέλφους να προσέλθουν μαζικά στην κάλπη στις 21 & 22 ".

Την ∆ευτέρα 21/01/19 και την Τρίτη 22/01/19 θα πραγματοποιηθούν οι Ψηφοφορίες  σε ΒΕΑ, ΒΕΘ και ΒΕΕ από ώρες 06:00 έως 19:00 και μόνο την Τρίτη 22/01/19 για το Μαρούσι και ώρες 09:00 έως 17:00, για την έγκριση των Απολογισμών του ΠΣΕΕΠ, του ΤΑΑΤ αλλά και του Προϋπολογισμού 2019.