Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Η HELLENiQ ENERGY τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η HELLENiQ ENERGY αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην υποστήριξη της ισότιμης κοινωνικής ένταξης και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης γυναικών που έχουν πραγματική ανάγκη.




Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, ο Όμιλος, διοργανώνει εθελοντικές δράσεις με τη συμμετοχή των συναδέλφων που το επιθυμούν, το Σάββατο 30 Μαρτίου στην Αθήνα και το Σάββατο 6 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, για την ανακαίνιση και συντήρηση κέντρων προστασίας, ενδυνάμωσης και απόκτησης δεξιοτήτων ευάλωτων γυναικών.  


Ειδικότερα, για την εθελοντική δράση στην Αθήνα, ο Όμιλος  ανακαινίζει και εξοπλίζει τον χώρο Πολλαπλών Κοινωνικών Δράσεων και το Εργαστήριο κοπτικής - ραπτικής του Πολυδύναμου Κέντρου του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, οι εθελοντές εργαζόμενοι θα συμμετέχουν σε εργασίες συντήρησης και εξωραϊσμού στο Κέντρο Γυναικών «Ίριδα», στο οποίο παρέχονται υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, νομικής βοήθειας, ψυχολογικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και εκπαίδευσης σε γυναίκες και τα παιδιά τους.


Παράλληλα, o Όμιλος θα υποστηρίξει τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Κομοτηνής, που αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο παροχής ψυχολογικής, εργασιακής και κοινωνικής στήριξης για γυναίκες – θύματα βίας και πολλαπλών διακρίσεων, και για τα παιδιά τους. Οι εργασίες που θα υλοποιηθούν αφορούν στη βελτίωση και συντήρηση των χώρων υποδοχής και τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.


Όλοι μαζί, ευελπιστούμε ότι θα συμβάλλουμε στην επαγγελματική ενδυνάμωση, τη μείωση των εμποδίων και των διακρίσεων, προάγοντας τη συμπερίληψη και διασφαλίζοντας την αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση περισσότερων από 660 ευάλωτων γυναικών και των οικογενειών τους.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή έως την Τετάρτη 20 Μαρτίου συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρείτε ΕΔΩ. Εάν οι δηλώσεις ξεπεράσουν τον αριθμό εθελοντών που μπορούν να συμμετάσχουν, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση.

 

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν οι εργαζόμενοι σε βάρδια που την ίδια ημέρα θα απασχοληθούν είτε το απόγευμα είτε το βράδυ, καθώς και όσοι βρίσκονται σε ρεπό.

 

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση για τις λεπτομέρειες της κάθε δράσης. Ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά σας!

 

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΜΙΛΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΜΙΛΟΥ