Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Εθελοντική Δράση Καθαρισμού Παραλιών σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Η HELLENiQ ENERGY υλοποίησε εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας του Ασπροπύργου και του παράκτιου μετώπου Καλοχωρίου, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

 







Ως ενεργό μέλος των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται και με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, ο Όμιλος διοργάνωσε εθελοντικές δράσεις καθαρισμού το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν δράσεις καθαρισμού στην παραλία του Δήμου Ασπροπύργου, στο Θριάσιο και στο παράκτιο μέτωπο Καλοχωρίου, θέση Πευκάκια του Δήμου Δέλτα.
Πάνω από 140 εθελοντές από το προσωπικό του Ομίλου με τις οικογένειες τους συμμετείχαν στις εν λόγω δράσεις, καθαρίζοντας την παραλία και συλλέγοντας πάνω από 2,4 τόνους απορριμμάτων.
 
Οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στη δράση, αφού ενημερωθήκαν σχετικά με το πρόβλημα και την ανάγκη μείωσης της ρύπανσης από την περιβαλλοντική οργάνωση We4All, χωρίστηκαν σε ομάδες και καθάρισαν τον χώρο, κατέγραψαν τα απορρίμματα σε ειδικά δελτία και ζύγισαν τις σακούλες με τα απορρίμματα που συνέλεξαν. Στα μέλη της ομάδας που συγκέντρωσε τα περισσότερα απορρίμματα δόθηκε συμβολικό δώρο για την επίδοσή της!

Η συγκεκριμένη εθελοντική δράση συμβάλει στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση και συνεισφορά του ανθρωπίνου δυναμικού της HELLENiQ ENERGY στην Ελλάδα, σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα, ενώ αντικατοπτρίζει την Εταιρική Υπευθυνότητα του Ομίλου, προάγοντας την ομαδικότητα και τη συνεργασία.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εργαζομένους που συμμετείχαν εθελοντικά και ελπίζουμε να τους έχουμε μαζί μας και σε επόμενες δράσεις Εταιρικής Ευθύνης!

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΜΙΛΟΥ

Παρακολουθήστε εδώ το βίντεο από τις εθελοντικές δράσεις