Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Ανακοίνωση για ΔΣ ΠΣΕΕΠ στις ΒΕΘ 08 09 23

Συναδέλφισσεςσυνάδελφοι

Το Σάββατο Σεπτεμβρίουόπως κάθε χρόνοτο Σωματείο μας συμμετείχε στις κινητοποιήσεις που οργάνωσαν ΓΣΕΕ και ΕΚΘ ενόψει της έναρξης της ΔΕΘ.





Την Παρασκευή Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε Εξελεγκτική Επιτροπή και Δ.Σστα γραφεία του ΠΕ.ΣΥ ΒΕΘ και συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

Εγγραφές νέων μελών – Προσλήψεις έγινε η εγγραφή πέντε (5) νέων συναδέλφωντους οποίους καλωσορίζουμε και τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομίαΕπίσης έχουν δρομολογηθεί οι προσλήψειςμέσω προκηρύξεωνΤεχνικού Προσωπικού για τις ανάγκες των Συνεργείων Συντήρησης όλων των εγκαταστάσεων.

Νέος Νόμος Υπουργείου Οικονομικών (ΤΑΙΠΕΔτη Δευτέρα Σεπτεμβρίου ψηφίστηκε ο νέος νόμος του Υπουργείου Οικονομικώνόπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και ρυθμίσεις που διευκολύνουν μία ενδεχόμενη πώληση μετοχών του Δημοσίου που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔΕιδικότερα στα άρθρα 33, 34 & 35 του παρόντος νόμουαναφέρεται ότι μετά από γνωμοδότηση κάποιου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος ή χρηματιστηριακής εταιρείαςμπορεί να πάρει απόφαση το Δ.Στου ΤΑΙΠΕΔ και να διαθέσει πακέτο μετοχώνΕπιπλέον προβλέπεται το ακαταδίωκτο αυτών που θα πάρουν την απόφαση για τη διάθεση και πώλησηΌπως όλοι αντιλαμβανόμαστεη μεθοδολογία και ο στόχος εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της χώραςσυνεχίζεται σε εξελιγμένη μορφήΕίναι φανερό πλέονότι αυτό που αποτρέψαμε με τους αγώνες μας το 2018 και το 2021, δρομολογείται με τρόπο πρόχειρο και καμουφλαρισμένο από κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ και σε αυτό το έργοόπως πάνταδεν θα μείνουμε θεατέςΤα δημοσιεύματα του τελευταίου τριμήνουεπιβεβαιώθηκαν με την ψήφιση των παραπάνω άρθρων του σχετικού νόμουόπου αναφέρονταν σε διάθεση ποσοστού μετοχών και από τους δύο μεγαλομετόχουςΤο Σωματείο μας από την πρώτη στιγμή αντιλήφθηκε τα σχέδια του ξεπουλήματος και προέβη άμεσα σε συναντήσεις με το ΤΑΙΠΕΔτο Υπουργείο Οικονομικώντη Διοίκηση των ΕΛΠΕ και με παρεμβάσεις στην Κυβέρνηση και τα κόμματακαθώς επίσης και με τοποθέτηση παρέμβαση στην αρμόδια Επιτροπή της ΒουλήςΣημειώνουμε δετη Συνέντευξη Τύπου του ΠΣΕΕΠ την 01/12/22 όπου ζητήσαμε την επιστροφή των μετοχών των ΕΛΠΕ που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στο Ελληνικό Δημόσιοκάτι το οποίο κρίνεται επιβεβλημένο λόγω του εθνικού και στρατηγικού χαρακτήρα των ΕΛΠΕΜας

κάνει αλγεινή εντύπωση ότι αυτό συμβαίνει τώραπου η χώρα βγήκε από τον οικονομικό κίνδυνο και λίγο καιρό πριν γίνουν οι νέες έρευνες για πολύτιμα ενεργειακά κοιτάσματαΤο Δ.Στου ΠΣΕΕΠαποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει άμεσα στις παρακάτω ενέργειες κινούμενο σε τρεις άξονες :

  1. Επικοινωνιακός Ενημέρωση όλων των Βουλευτών των κομμάτων που εκλέγονται στις περιοχές των όμορων εγκαταστάσεων των ΕΛΠΕ και των Δημάρχων.

    Πραγματοποίηση Συνέντευξης Τύπου την Τρίτη 26/09/23
    Ενημέρωση όλων των συναδέλφων στους χώρους δουλειάς
    Έκδοση και διανομή έντυπου υλικού για ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου

  2. Συνδικαλιστικός Απόφαση για άμεση σύγκλιση των οργάνων του ΠΣΕΕΠ για απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που ενταχθεί ποσοστό που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔπρος πώληση.

  3. Νομικός Σε περίπτωση που ενεργοποιηθούν τα άρθρα 33, 34 & 35 του νέου νόμου και μπει σε εφαρμογή η πώλησηθα προσφύγουμε νομικά σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε εγρήγορση και να είναι συσπειρωμένοι γύρω από το Σωματείογια να παλέψουμε την αποτροπή μίας ακόμα απόπειρας ξεπουλήματος.

-Προσωπικά δεδομένα αποφασίστηκε και θα σταλεί στα mail όλων των συναδέλφωνδήλωση συγκατάθεσης του κάθε συναδέλφου ώστε να μπορούμε να αποστέλλουμε ανακοινώσεις του ΠΣΕΕΠ καθώς και το περιοδικό ΠΥΡΣΟΣ στο mail του.

-Εθνική Ασφαλιστική:ενημερώθηκε το Δ.Σμετά από ερώτηση της παράταξης ΣΥΝΔΕΣΥότι ζητήθηκε και ορίστηκε συνάντηση με την Εθνική η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22/09/23. Με νεότερη ανακοίνωσή μας θα σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματά της.

-Διάφορα ενημερώθηκε το Δ.Σγια τις ρυθμίσεις που έγιναν σχετικά με την άδεια φροντίδας τέκνου και την επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν σε αρκετές αιτήσεις συναδέλφωνΡυθμίστηκε το δώρο πολυετίας στα 35 έτη (900 ευρώ), να το λάβουν και όσοι συνάδελφοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις έως31/12/22. Έγινε αναφορά στην Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής Ταμείου ΠΣΕΕΠ ΤΑΑΤΑπολογισμός της Έκθεσης Βιβλίου και πάρθηκαν οικονομικές αποφάσεις.