Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για Συνέντευξη Τύπου 26 -09-2023

Συναδέλφισσεςσυνάδελφοι

Το ΠΣΕΕΠ διοργανώνει Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 12:00 στο Hotel Amalia στο Σύνταγμαμε θέμα«Εθνική Στρατηγική στην Ενέργεια Επιστροφή των Μετοχών των ΕΛΠΕ (35,5%) από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δημόσιο (Υπουργείο Οικονομικών). Νέος Νόμος 5047/2023»



Πάγια θέση του Σωματείου μας είναι η διαφύλαξη του δημοσίου χαρακτήρα των ΕΛΠΕ προς όφελος πρωταρχικά των συμφερόντων του κοινωνικού συνόλου καθώς και η προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των εργαζομένων.

Οι παγκόσμιες ανακατατάξεις στον τομέα της ενέργειας επηρεάζουν σημαντικά και τη χώρα μαςΕίναι ίσως η ύστατη στιγμή για την υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής στον τομέα αυτό με τα ΕΛΠΕ να αποτελούν τον κινητήριο μοχλό για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Ζητάμε λοιπόν από την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και τις πρωτοβουλίες που απαιτούνταιγια την επαναφορά των μετοχών που κατέχει το Δημόσιο στα ΕΛΠΕ (35,5%), από το ΤΑΙΠΕΔ στο Υπουργείο Οικονομικών με νομοθετική ρύθμιση.

Στη Συνέντευξη Τύπου έχουν προσκληθεί ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας κος ΚωνΧατζηδάκηςο Υπουργός Ενέργειας κος ΘΣκυλακάκηςο Υπουργός Ανάπτυξης κος ΚωνΣκρέκαςοι Βουλευτές των όμορων Δήμωνη Διοίκηση των ΕΛΠΕη Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδοςκαθώς και συνδικαλιστικοί φορείς (ΓΣΕΕ,ΕΚΕΔΑΠΟΕΣωματεία Ομίλου ΕΛΠΕ).

Καλούμε τους συναδέλφους να παρευρεθούν στη Συνέντευξη Τύπου που θα σηματοδοτήσει την έναρξη πολλών εξελίξεων στον Τομέα της Ενέργειας πανελλαδικά.

Η Συνέντευξη Τύπου θα μεταδοθεί live από το κανάλι του ΠΣΕΕΠ στο Youtube ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛ.ΠΕ