Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

ΠΣΕΕΠ : Ανακοίνωση – Ενημέρωση για τρέχοντα θέματα 23/03/2022

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Στο πλαίσιο της ενημέρωσής σας είμαστε σε θέση να σας γνωστοποιήσουμε τα εξής:





1. 2η Διαδιυλιστηριακή Συνάντηση 

Τη Δευτέρα 21/03/22 πραγματοποιήθηκε η 2η διαδιυλιστηριακή συνάντηση όπου τέθηκαν τα θέματα και τα προβλήματα που υπάρχουν στις τρεις βιομηχανικές εγκαταστάσεις του Ομίλου (ΒΕΑ, ΒΕΕ, ΒΕΘ). Έγινε εκτενής συζήτηση πάνω σε όλα τα παρακάτω θέματα: 

· Ενίσχυση Οργανογραμμάτων 

Μετά και την καταγραφή σοβαρών θεμάτων λειτουργίας σε Συντήρηση και σε κάποιες Μονάδες των διυλιστηρίων, ζητήσαμε την ενίσχυση των οργανογραμμάτων. 

· Θέματα Ασφαλείας 

Τέθηκαν τα θέματα ασφάλειας για τις ΒΕΑ (διαρροή υδρογονανθράκων σε Εναλλάκτη στη Μονάδα Μετατροπής και του κομπρεσέρ V-4201). Μας δηλώθηκε από πλευράς Εταιρείας ότι αυτά θα διορθωθούν κατά το προγραμματισμένο Shutdown τον ερχόμενο Μάιο. 

· T echnical & T echnological Ladder
Ζητήσαμε την ενεργοποίησή του, όπου συμφωνήθηκε και αναμένεται η 

άμεση υλοποίησή του. 

· Μονιμοποίηση συναδέλφων (U-85 Θειάφι ΒΕΕ) 

Τέθηκε το θέμα της μονιμοποίησης των συναδέλφων της U-85 με βάση και την απόφαση του Δ.Σ. των ΕΛΠΕ και συμφωνήθηκε ότι θα γίνουν άμεσες ενέργειες επί του θέματος. 

· Προσλήψεις τέκνων θανόντων συναδέλφων
Ζητήθηκε εκ νέου στη Διοίκηση της Εταιρείας να προβεί άμεσα στην 

πρόσληψή τους βάσει και του Εσωτερικού Κανονισμού. 

· Άδειες ασθενείας μικρής διάρκειας (έως 3 ημέρες) 

Συμφωνήθηκε ότι δεν απαιτείται θεώρηση από Ελεγκτή του ΕΦΚΑ, διότι έχει καταργηθεί και πλέον δεν απαιτείται και από το Νόμο. 

· Ευπαθείς ομάδες 

Με τη μείωση των κρουσμάτων Covid-19 η πρόθεση της Διοίκησης είναι να επιστρέψουν κανονικά στην εργασία τους οι συνάδελφοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. 

2. Προσλήψεις:

Ζητήσαμε το ακριβές χρονοδιάγραμμα των νέων προσλήψεων και ενημερωθήκαμε ότι εντός του Απριλίου θα περάσουν τις ιατρικές εξετάσεις σε Βορρά και Νότο και εν συνεχεία θα ξεκινήσει η εκπαίδευσή τους. Εντός του Απριλίου θα βγουν και οι προκηρύξεις για τις προσλήψεις των 120 Διπλωματούχων Μηχανικών και Τεχνολόγων, όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση της Εταιρείας. 


3. Προσωπικό Ασφαλείας

Την Τρίτη 22/03/22 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον ΟΜΕΔ μεταξύ Σωματείου και Διοίκησης ΕΛΠΕ όπου συμφωνήθηκαν τα παραρτήματα του Πρακτικού Προσωπικού Ασφαλείας (η διάθεση προσωπικού ασφαλείας στις ημέρες απεργίας). Για το θέμα της διάθεσης προϊόντων κατά τις ημέρες της απεργίας συνεχίζεται η διαβούλευση. 


4. Επιτροπή Κανονισμού Λειτουργίας Ταμείου ΠΣΕΕΠ

Συστάθηκε διαπαραταξιακή επιτροπή ώστε να δημιουργηθεί Κανονισμός Λειτουργίας του Ταμείου ΠΣΕΕΠ. Στην 1η συνεδρίαση Πέμπτη 10/03/22 ζητήθηκαν προτάσεις από όλες τις παρατάξεις. Στη συνεδρίαση πέραν των εκπροσώπων του Προεδρείου παρευρέθηκαν οι συνάδελφοι Κρόκος Στ. και Χριστίδης Στ. εκπροσωπώντας τις παρατάξεις τους. Στη 2η συνεδρίαση την Τρίτη 15/03/22 ο συν. Χριστίδης δήλωσε ότι δεν θα συμμετέχει στην Επιτροπή, καθώς και ο συν. Κρόκος δεν κατέθεσε προτάσεις και συνεπώς η συνεδρίαση λύθηκε. Εμείς ως Προεδρείο θα προχωρήσουμε στη δέσμευσή μας για να υπάρξει Κανονισμός Λειτουργίας του Ταμείου μας. 


5. Διαπραγμάτευση για τη βία και την σεξουαλική παρενόχληση

Ξεκίνησαν οι διεργασίες που προβλέπονται από το νέο εργασιακό νόμο, μεταξύ Σωματείου και Διοίκησης, για τη βία, τις διακρίσεις, την παρενόχληση και τον εκφοβισμό. 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 

Το Προεδρείο του Σωματείου συναισθανόμενο το βάρος της ευθύνης που του ανέθεσαν οι συνάδελφοι και υλοποιώντας το Πρόγραμμα Δράσης του, εργάζεται σκληρά αλλά και αποτελεσματικά για όλα τα μεγάλα και καθημερινά θέματα. 

Πέραν των πιέσεων για τις προσλήψεις, ξεκινάμε άμεσα και με τη βοήθεια του νομικού μας συμβούλου, την κωδικοποίηση όλων των ΕΣΣΕ, Εσωτερικών Κανονισμών και Πρακτικών Συμφωνίας και παράλληλα φτιάχνουμε το νέο διεκδικητικό πλαίσιο, έτσι ώστε να είμαστε έγκαιρα προετοιμασμένοι για τη διαπραγμάτευση της νέας ΕΣΣΕ και Εσωτερικού Κανονισμού. 


Κλείστε τα αυτιά σας σε όλους αυτούς που έχουν επιδοθεί σε έναν πόλεμο λάσπης και ψεμάτων προκειμένου να αποπροσανατολίσουν από όλα τα παραπάνω κρίσιμα και σημαντικά θέματα. 


Όλοι μας θα κριθούμε για τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητά μας!!!