Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Βουλή LIVE: H συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης – Το βράδυ η ψηφοφορία

Συνεχίζεται από το πρωί της Τετάρτης η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.











Το Μαξίμου θεωρεί δεδομένη την ανανέωση της εμπιστοσύνης από 151 βουλευτές μετά και την οριστική απόφαση του Σπύρου Δανέλλη να ψηφίσει θετικά, όμως ο νέος πονοκέφαλος της κυβέρνησης συνδέεται με την στάση που θα τηρήσει το Ποτάμι κατά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Την Τρίτη η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα έντασης, με καβγάδες και αντεγκλήσεις.

 Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε μια έντονη στιγμή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την υπουργοποίηση του Ναύαρχου Αποστολάκη. Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αιχμές για μη πατριωτική στάση, και για οικογενειακή παράδοση που σχετίζεται με αποστασία. Ταυτόχρονα τον κάλεσε να καταδικάσει τα φαινόμενα του εκφοβισμού βουλευτών που θέλουν να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.


 Υπερασπίστηκε δε τη Συμφωνία λέγοντας ότι είναι στην κατεύθυνση του εθνικού συμφέροντος και ότι ο ίδιος γνώριζε πως θα είχε πολιτικό κόστος για τον ίδιο. Είπε επίσης ότι διαφωνεί με την αποχώρηση Καμμένου, αλλά σέβεται τη στάση του. Απαντώντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε και πάλι σε κάλπες. Μίλησε δε για «συναλλαγή» Τσίπρα-Καμμένου και για «εικονικό διαζύγιο», αλλά και για «γυρολόγους βουλευτές» που πήραν «πολιτικά ανταλλάγματα», προκειμένου να στηρίξουν την κυβέρνηση.