Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Πράσινο ομόλογο 1 δισ. από την Enel

Mε ένα νέο πράσινο ομόλογο αξίας 1 δισ. ευρώ επιχειρεί η ιταλική Enel να λάβει υποστήριξη από τους θεσμικούς επενδυτές στο πρόγραμμα επενδύσεων στην καθαρή ενέργεια.









 Η συναλλαγή έλαβε συνδρομές άνω των 4.2 δις. ευρώ, με έντονο ενδιαφέρον να εκδηλώνεται από τους επενδυτές κοινωνικής ευθύνης (Social Responsible Investors, SRI), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Η εταιρεία δήλωσε ότι τα έσοδα πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση ή / και την αναχρηματοδότηση μιας ολόκληρης γκάμας έργων και πρωτοβουλιών για την καθαρή ενέργεια.

 Αυτές περιλαμβάνουν την ανάπτυξη, κατασκευή και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, την κατασκευή, τη διαχείριση και τη λειτουργία δικτύων μεταφοράς και διανομής και συστημάτων έξυπνης μέτρησης και την ανάπτυξη, την κατασκευή, την εγκατάσταση και τη συντήρηση έργων βιώσιμης κινητικότητας, έξυπνου φωτισμού, ενεργειακής απόδοσης και πρωτοβουλιών αντιμετώπισης της ζήτησης.

 Η Enel αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στην Ευρώπη όσον αφορά στη μετάβαση στην ενέργεια. Πέρυσι, ο Francesco Starace, διευθύνων σύμβουλος της Enel, παρατήρησε ότι η εξέλιξη των επιχειρηματικών μοντέλων για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας λειτούργησε σε ως «σεισμός» στον τομέα της ενέργειας, αναγκάζοντας τις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας να ευαισθητοποιηθούν και να αναλάβουν δράση.