Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Μονάδα παραγωγής LNG μικρής κλίμακας αναπτύσσουν από κοινού Gazprom και PetroVietnam

Σε συζητήσεις βρίσκονται η Gazprom με την PetroVietnam, τον Βιετναμέζικο Όμιλο πετρελαίου και φυσικού αερίου για κοινές επιχειρηματικές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων είναι η ανάπτυξη εγκατάστασης παραγωγής LNG μικρής κλίμακας.



Ο Αλεξέι Μίλερ και ο πρόεδρος της PetroVietnam Tran Sy Thanh συζήτησαν τα βήματα που έχουν γίνει για την κατασκευή της εγκατάστασης παραγωγής LNG μικρής κλίμακας η οποία θα παράγει LNG για να τροφοδοτεί την αγορά αεριοκίνησης και ένα δίκτυο σταθμών συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG). 
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το LNG World News, οι μελέτες αγοράς και η μελέτη βιωσιμότητας του έργου έχουν ολοκληρωθεί.
Τα δύο μέρη συζήτησαν ένα ευρύ φάσμα πεδίων για πιθανές μελλοντικές συνεργασίες συμπεριλαμβανομένου το κομμάτι της γεωλογικής έρευνας και της παραγωγής υδρογονανθράκων στο Βιετνάμ, καθώς και τις προοπτικές για κοινά έργα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο, τη χρήση του φυσικού αερίου ως καυσίμο σε αυτοκίνητα και θέματα εκπαίδευσης προσωπικού, σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Gazprom. 
Τέλος, ενδιαφέρον έχει να σημειώσουμε ότι τα πεδία Moc Tinh και Hai Thach αναμένεται να παράξουν 2 bcm (στόχος) το 2018.