Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Σε εξαγορές ΑΠΕ στο εξωτερικό προχωρά η HELLENiQ ENERGY – Τον τριπλασιασμό του «πράσινου» χαρτοφυλακίου σε 18 μήνες ανήγγειλε ο CEO Α. Σιάμισιης

Η νέα εταιρική ταυτότητα των ΕΛ.ΠΕ, που μετονομάστηκαν σε HELLENiQ ENERGY, ήταν στο επίκεντρο της χθεσινής εκδήλωσης στον χώρο πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» ωστόσο στην παρουσίαση που έκανε η διοίκηση κυριάρχησαν οι στόχοι της διείσδυσης στις ΑΠΕ.



Μάλιστα ο CEO Ανδρέας Σιάμισιης έκανε γνωστό πως ο όμιλος προχωρά σε δύο εξαγορές εταιρειών ΑΠΕ σε ξένες αγορές, αποφεύγοντας, όμως, να τις προσδιορίσει γεωγραφικά. Οι πληροφορίες μιλάνε για την Ιταλία καθώς και για μία χώρα στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το ανώτερο στέλεχος του ομίλου η ελληνική αγορά είναι μικρή για εξαγορές χαρτοφυλακίων ΑΠΕ και η έξοδος σε ξένες αγορές εξυπηρετεί και την επέκταση του ομίλου.

Ο ίδιος έκανε λόγο, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της χθεσινής εκδήλωσης, για δύο μικρές συναλλαγές προσθέτοντας δε, πως πρόκειται για πάνω από 50 MW.

Η HELLENiQ ENERGY, σύμφωνα με τον Σιάμισιη, στοχεύει να τριπλασιάσει το χαρτοφυλάκιο της σε ΑΠΕ από τα 340 MW που είναι σήμερα σε λειτουργία. Πρόκειται να το κάνει σε 18 μήνες φτάνοντας στο 1 GW. Διευκρίνισε ότι παραμένει στη στρατηγική του ομίλου τόσο η ανάπτυξη έργων από το χαρτοφυλάκιο των 2 GW που διαθέτει όσο και με τις εξαγορές.