Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Διευρύνεται το χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ της HELLENiQ ENERGY στη Κύπρο - Ολοκληρώθηκε η εξαγορά έξι φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 26 MW

Με νέα έργα ΑΠΕ στη Κύπρο συνεχίζεται η υλοποίηση της στρατηγικής Vision 2025 της Helleniq Energy, καθώς, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες του energypress, ολοκληρώθηκε η εξαγορά έξι φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 26 MW που είχε αρχικά ανακοινωθεί τον Οκτώβριο του 2023. 

Πρόκειται για την δεύτερη κατά σειρά επένδυση του Ομίλου στη Κύπρο, αναβαθμίζοντας το συνολικό χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ στη χώρα στα 40 MW. Η συγκεκριμένη επένδυση εκτιμάται, όπως σημειωνόταν σε σχετική ανακοίνωση του Ομίλου τον Οκτώβριο, ότι θα οδηγήσει σε πρόσθετη ετήσια παραγωγή ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας της τάξης των 43 GWh, ανεβάζοντας το σύνολο της ετήσιας παραγωγής σε 68 GWh.

Η επένδυση εντάσσεται στη στρατηγική Vision 2025. Σύμφωνα πάντα με την αρχική ανακοίνωση της Helleniq Energy, τα εν λόγω έργα θα ενταχθούν στο παραγωγικό δυναμικό της HELLENiQ Renewables Cyprus. Σημειώνεται ότι ο Όμιλος μετράει ήδη, στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την εξαγγελία της νέας στρατηγικής Vision 2025, επενδύσεις άνω των 500 εκατ. ευρώ σε έργα πράσινης ενέργειας, με χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ άνω των 350 MW σε λειτουργία και 700 MW σε προχωρημένη φάση ανάπτυξης. 

Σημειώνεται ότι η HELLENiQ ENERGY δραστηριοποιείται στην Κύπρο και στον κλάδο της εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, σε βιομηχανικούς πελάτες, μέσω της θυγατρικής εταιρείας EKO Energy Cyprus.