Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Σε εξόρυξη υδρογονανθράκων στις ΗΠΑ προχωράει η Motor Oil

Τη χρηματοδότηση της εξορυκτικής δραστηριότητας του Ομίλου στις ΗΠΑ έχει εξασφαλίσει με κατάλληλες εταιρικές και χρηματοοικονομικές κινήσεις στις οποίες προχώρησε το 2023 η Motor Oil, όπως αποτυπώνεται στην Ετήσια Οικονομική Έκθεση της εταιρείας.

Ο εταιρικός βραχίονας μέσω του οποίου προχωρούν οι εξορυκτικές δραστηριότητες του Ομίλου στις ΗΠΑ είναι η MOTOR OIL VEGAS UPSTREAM LTD, η οποία ιδρύθηκε το Μάιο 2016 με έδρα τη Λεμεσό και αντικείμενο την αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου (upstream). Η ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. κατέχει το 65% των μετοχών της MOTOR OIL VEGAS UPSTREAM LIMITED ενώ το υπόλοιπο 35% ανήκει στην εταιρεία VEGAS OIL and GAS LIMITED  . 

Η MOTOR OIL VEGAS UPSTREAM LTD συμμετέχει κατά 100% στην εταιρεία MVU Brazos Corp. (έδρα Η.Π.Α.) η οποία κατέχει ποσοστό 100% των δικαιωμάτων έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στο Brookshire Salt Dome Project στις Η.Π.Α. και ποσοστό 30% των δικαιωμάτων έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στο Manning Project στην κομητεία Angelina που βρίσκεται στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. 

Επιπρόσθετα, συμμετέχει κατά 100% στην εταιρεία VEGAS WEST OBAYED LTD, που έχει έδρα τη Λευκωσία και αντικείμενό της είναι η αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση νέων κοιτασμάτων. 

(φωτο:pixabay.com)