Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Εκπαίδευση "Advanced Confined Space Entry" Πυρασφάλειας ΒΕΕ

Στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης του προσωπικού της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Πυρασφάλειας ΒΕΕ σε συνεργασία με την Dräger Academy τετραήμερη εκπαίδευση (19-22/03/24​) για το προσωπικό Πυρασφάλειας των ΒΕΕ με θέμα την ασφαλή είσοδο και εργασία σε περιορισμένους χώρους.








Η εκπαίδευση -η οποία είναι η 2η κατά σειρά με στόχο την σταδιακή εκπαίδευση και πιστοποίηση όλων των πυροσβεστών των ΒΕΕ- περιλάμβανε θεωρία και πρακτική άσκηση χρήσης του απαιτούμενου εξοπλισμού για είσοδο σε περιορισμένους χώρους, τις διαδικασίες που αφορούν την ασφαλή εργασία και την επόπτευση εργασιών καθώς και τη διάσωση από περιορισμένους χώρους.

Παράλληλα, υπήρξε ενημέρωση για τη σχετική Ευρωπαϊκή νομοθεσία και πρότυπα, καθώς και τις τεχνικές προδιαγραφές του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού.
Στην εκπαίδευση συμμετείχαν επτά άτομα, τα οποία μετά την επιτυχή εξέταση τους σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, έλαβαν πιστοποίηση διάρκειας ισχύος τριών χρόνων στα παραπάνω.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης θα συνεχιστεί για όλους τους Πυροσβέστες/Οδηγούς στις ΒΕΕ με σκοπό την μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητά τους.