Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Projects $100 δισ. μία εκτίμηση για τις αμερικανικές βλέψεις στο LNG

Η θέση των ΗΠΑ στην παγκόσμια αγορά LNG είναι ιδιαίτερα ισχυρή, γεγονός που κατέστη εμφανές το 2022 και αναμένεται να παραμείνει εμφανές και το 2023. 






Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της Wood Mackenzie, οι ΗΠΑ θα είναι παγκοσμίως ο νούμερο ένα εξαγωγέας του ορυκτού καυσίμου το 2023. Μάλιστα, η υψηλή ζήτηση και το σημαντικό περιθώριο κέρδους ενδέχεται να αποτελέσουν καταλύτη για επενδύσεις ύψους $100 δισ. σε νέα projects.

To 2022, οι ΗΠΑ ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG παγκοσμίως, στους 76,5 εκατ. τόνους ετησίως. Με την επαναλειτουργία του Freeport LNG, οι ΗΠΑ αναμένεται να ξεπεράσουν Κατάρ και Αυστραλία και να εξάγουν περίπου 89 εκατ. τόνους.

Την ίδια ώρα, λαμβάνοντας υπόψη τα projects που βρίσκονται υπό ανάπτυξη καθώς και νέα projects που ενδέχεται να δρομολογηθούν, η Wood Mackenzie εκτιμά ότι η εξαγωγική ικανότητα LNG των ΗΠΑ ίσως αυξηθεί μεταξύ των 70 εκατ. και των 190 εκατ. τόνων ετησίως μέχρι τα τέλη της δεκαετίας.

Προκειμένου αυτό το σενάριο να καταστεί εφικτό, απαιτείται σημαντικός όγκος επενδύσεων, ο οποίος κάλλιστα μπορεί να αγγίξει τα $100 δισ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.