Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για Γενικό Συμβούλιο 12/10/2022

Συναδέλφισσεςσυνάδελφοι

Πραγματοποιήθηκε χθες το Γενικό Συμβούλιο του Σωματείου μας που αφορούσε

τα παρακάτω θέματα:




  1. Διαμόρφωση Διεκδικητικού Πλαισίου για τη νέα ΕΣΣΕ, νέο Εσωτερικό Κανονισμό Εργασίας - Κωδικοποίηση, Πολιτική για την πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων βίας και παρενόχλησης στο χώρο εργασίας.

  2. Εκλογή Διαπραγματευτικής Ομάδας για ΕΣΣΕ & Ε.Κ.

  3. Εξουσιοδότηση του Δ.Σ. του ΠΣΕΕΠ για απεργιακές κινητοποιήσεις για ΕΣΣΕ,

    Ε. Κ. και θέματα Ασφαλείας.

Το πλαίσιο που κατατέθηκε στο Δ.Σαρχικά και ψηφίστηκε ομόφωνα και χθες στο Γενικό Συμβούλιοδιαμορφώθηκε από τις προτάσεις του Προεδρείουτων παρατάξεων και των συναδέλφωνΠροχωρήσαμε σε μια παραγωγική συζήτηση που δυστυχώς παρόλο τις συγκλίσειςκατατέθηκαν δύο προτάσεις.

Η μία από το Προεδρείο και η δεύτερη από το Αγωνιστικό ΜέτωποΥπερψηφίστηκε η πρόταση του Προεδρείου με ψήφους 56 ΥΠΕΡ έναντι ΥΠΕΡ της πρότασης του Αγωνιστικού Μετώπου και ένα ΛΕΥΚΟ.

Επίσης η πρόταση του Προεδρείου για την σύνθεση της Διαπραγματευτικής Ομάδας με τα μέλη της Εκτελεστικήςτα μέλη της Δύναμης Ανατροπής και το Νομικό Σύμβουλο του ΠΣΕΕΠψηφίστηκε με ψήφους 36 ΥΠΕΡενώ η πρόταση της ΣΥΝΔΕΣΥ και του Αγωνιστικού Μετώπου για Διαπαραταξιακή Ομάδα έλαβε ψήφους 22 ΥΠΕΡ και υπήρξε και ΛΕΥΚΟ.

Το Γενικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε το Δ.ΣΠΣΕΕΠ για λήψη αποφάσεων και πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων για την ΕΣΣΕτον ΕΚκαι θέματα Ασφαλείας με 58 ΝΑΙ, 0 ΟΧΙ και ΛΕΥΚΟ.

Το διεκδικητικό πλαίσιο που εγκρίθηκε για τη νέα ΕΣΣΕ μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα μας καθώς και στο intranet.