Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Το Ιρανικό πετρελαιοφόρο «έδεσε» στο διυλιστήριο «El Palito»

Το Ιρανικό πετρελαιοφόρο «Fortune», φορτωμένο με καύσιμα, έφτασε στο λιμάνι του διυλιστηρίου «El Palito», στην επαρχία Puerto Cabello της Βενεζουέλας, ολοκληρώνοντας με επιτυχία την πρώτη αποστολή ιρανικού πετρελαίου στην Βενεζουέλα, η οποία αντιμετωπίζει ελλείψεις καυσίμων λόγω του αμερικανικού εμπάργκο.



Το πλοίο μεταφέρει βενζίνη και άλλα πετρελαϊκά προϊόντα, ως μέρος των συμφωνιών συνεργασίας μεταξύ των δύο εθνών που καλύπτουν διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας.
Ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Βενεζουέλας και αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας, συνόδευαν το τάνκερ στα χωρικά ύδατα της Βενεζουέλας, καθώς από τη στιγμή που αυτό απέπλευσε από το Ιράν, αποτέλεσε στόχο απειλών από τις ΗΠΑ. Πηγή του Λευκού Οίκου, δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα, ότι το ιρανικό δεξαμενόπλοιο, «δεν είναι ευπρόσδεκτο όχι μόνο από εμάς, αλλά από ολόκληρη την περιοχή και ερευνούμε τα μέτρα που θα λάβουμε».
Τόσο η Τεχεράνη, όσο και το Καράκας, κατήγγειλαν τις απειλές της Ουάσιγκτον, ενώ κάλεσαν τις χώρες της Κεντρικής και Λατινικής Αμερικής να μην ενδώσουν στους εκβιασμούς των ΗΠΑ.
Άλλα τέσσερα Ιρανικά πετρελαιοφόρα, αναμένεται να φτάσουν στα χωρικά ύδατα της Βενεζουέλας της επόμενες ώρες.
(Με πληροφορίες από: «TeleSur», 902.gr)