Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Αισιόδοξα μηνύματα στην αγορά πετρελαίου - Αυξανόμενες οι τιμές, μειούμενη η παραγωγή

Αυξήθηκαν οι τιμές πετρελαίου σήμερα, υποστηριζόμενες από την αυξανόμενη αυτοπεποίθηση ότι οι παραγωγοί ακολουθούν τα μέτρα περιορισμού της παραγωγής και η ζήτηση επανακάμπτει μετά το “lockdown” λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.



Ειδικότερα, τα future του brent κινήθηκαν ανοδικά κατά 0.8%, ή 30 σεντς, στα 35.83 δολάρια στις 14:11GMT, ενώ τα αντίστοιχα συμβόλαια για το WTI είχαν άνοδο 2.2%, ή 73 σεντς, στα 33.98 δολάρια.
“Η εν εξελίξει ανάκαμψη στις τιμές του πετρελαίου έχει πρωταρχικά να κάνει με τα ζητήματα προμήθειας. Οι μεγαλύτεροι παραγωγοί του κόσμου, το σχήμα ΟΠΕΚ+, φαίνεται να ανταποκρίνεται πέρα των προσδοκιών στο όριο των 9.7 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως, ή και λίγο μεγαλύτερο, επιδεικνύοντας συντονισμένο περιορισμό της παραγωγής”, αναφέρει χαρακτηριστικά στέλεχος του πετρελαϊκού κλάδου στο πρακτορείο Reuters.
Επιπρόσθετα, το ρωσικό υπουργείο ενέργειας εχθές σε ανακοίνωσή του, παραθέτοντας δήλωση του αρμόδιου Υπουργού, ανέφερε την εκίμηση πως μια αύξηση στη ζήτηση του καυσίμου, θα μπορούσε να λειτουργήσει βοηθητικά στον περιορισμό της πλεονάζουσας ποσότητας πετρελαιου κατά 7 με 12 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως μέχρι τον Ιούνιο ή Ιούλιο.