Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Πάτρα: Πετρέλαιο θέρμανσης "γιοκ" - Αγοράζουν σόμπες και θερμάστρες για να ζεσταθούν

Η θερμοκρασία έχει πέσει, οι γιορτές έρχονται και το θέμα της θέρμανσης επανέρχεται στο προσκήνιο για εκατοντάδες νοικοκυριά της Πάτρας. 





Η ζέστη και ο καλός καιρός που έκανε όλο σχεδόν τον Νοέμβριο ήταν στοιχεία που έβαλαν στην άκρη αυτό το ζήτημα αφού τα νοικοκυριά δεν χρειάστηκαν να βάλουν θέρμανση. 
Όμως από την στιγμή που χειμώνιασε για τα καλά και η θερμοκρασία έχει κάνει "βουτιά" προς τα κάτω, τα νοικοκυριά της Πάτρας είναι αναγκασμένα να βρουν τρόπους θέρμανσης προκειμένου να ζεσταθούν και να μην τριγυρνούν μέσα στο σπίτι τους με τις κουβέρτες και τα παπλώματα. 
Η άνοδος του πετρελαίου θέρμανσης και η οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα νοικοκυριά έχει κάνει απαγορευτική τη χρήση καλοριφέρ στην πλειοψηφία των πολυκατοικιών, τη στιγμή μάλιστα που ένα μεγάλο μέρος οφείλει λογαριασμούς κοινοχρήστων από προηγούμενους μήνες. 
Έτσι, η διένεξη που γινόταν τις περασμένες χρονιές μεταξύ των ιδιοκτητών για την χρήση πετρελαίου δεν υπάρχει πλέον, με δεδομένο ότι οι περισσότεροι εξακολουθούν να μην μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς των κοινοχρήστων και αυτοί που πλήρωναν για να καλύψουν τα χρέη των υπολοίπων δεν είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν την ίδια τακτική. 
Οπότε η πλειοψηφία των νοικοκυριών, ειδικότερα αυτών που ζουν σε πολυκατοικίες, αναγκαστικά θα πρέπει να βρουν εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης, αγοράζοντας ηλεκτρικές σόμπες, θερμοπομπούς, καλοριφέρ λαδιού και άλλα, προκειμένου να ζεσταθούν.
Με ότι αυτό βέβαια μπορεί να σημαίνει για τους λογαριασμούς που θα αυξηθούν στην ΔΕΗ για το ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και για την προστασία της ίδιας της πολυκατοικίας από την υγρασία. Όμως μπροστά στην φτώχεια, όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα...
(patra events)