Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Petrobras: Σημαντική ανακάλυψη φυσικού αερίου στις ακτές της Κολομβίας

Στις ακτές της Κολομβίας στρέφει πλέον το βλέμμα της η Petrobras, καθώς πρόσφατα προχώρησε σε μια σημαντική ανακάλυψη.




Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Petrobras, η κρατική εταιρεία ενέργειας της Βραζιλίας επιβεβαίωσε, τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, την ανακάλυψη μιας σημαντικής πηγής φυσικού αερίου, στα ανοικτά των ακτών της Κολομβίας.

Ειδικότερα, η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια της τέταρτης φάσης της γεώτρησης που πραγματοποιείται στην πηγή Uchuva-2 του μπλοκ Tayrona, επίσης στη Κολομβία. Η νέα πηγή, που βρίσκεται σε απόσταση 31 χλμ. από τις κολομβιανές ακτές, εκτιμάται ότι επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες φυσικού αερίου της Κολομβίας, αλλά και για να πραγματοποιηθούν εξαγωγές προς τρίτες χώρες.

Η Petrobras κατέχει το 44,4% της νέας πηγής, ενώ η τοπική εταιρεία ενέργειας Ecopetrol κατέχει το υπόλοιπο 55,6%. Οι δύο εταιρείες αναμένεται να ολοκληρώσουν αρχικά τις δραστηριότητές τους στην πηγή Uchuva-2, προτού προχωρήσουν σε δοκιμές στη νέα πηγή, οι οποίες προγραμματίζονται μέχρι το τέλος του 2024.

Υπενθυμίζεται ότι η Petrobras επεκτείνεται σταδιακά σε νέες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων της Κολομβίας και της Αφρικής, καθώς η εξόρυξη πετρελαίου από τα κοιτάσματα της Βραζιλίας πρόκειται να κορυφωθεί τα επόμενα χρόνια.