Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ – ΟΔΗΓΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΚΩΔΙΚΟΣ ΘΕΣΗΣ: ΠΟΒ)

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Δ.Ε.Π.Π.Π. Α.Ε. θυγατρική της HELLENiQ ENERGY, επιθυμεί να προσλάβει Πυροσβέστες-Οδηγούς για την κάλυψη θέσεων εργασίας στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης.

 



Απαραίτητα Προσόντα/Προϋποθέσεις: 

  • Απολυτήριος τίτλος Γενικού Λυκείου της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή Ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας (ΤΕΕ Β’ Κύκλου, Επαγγελματικού Λυκείου, Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου, Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου) της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.
  • Επαγγελματική Άδεια Οδήγησης Βαρέων Οχημάτων Κατηγορίας C, η οποία θα πρέπει να έχει εκδοθεί το αργότερο έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης πρόσληψης.

Στην περίπτωση που κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, η ανωτέρω Άδεια Οδήγησης Βαρέων Οχημάτων Κατηγορίας C έχει λήξει, θα γίνονται αποδεκτές οι εν ισχύ Υπηρεσιακές Άδειες Οδηγών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με την προϋπόθεση ότι οι υποψήφιοι θα αιτηθούν παράλληλα την ανανέωση της αδείας οδήγησής τους της παραπάνω κατηγορίας, κατά την αποχώρησή τους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Διευκρινίζεται, ότι στην περίπτωση αυτή, απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσληψη του υποψηφίου αποτελεί η προηγούμενη ανανέωση της Άδειας Οδήγησης Βαρέων Οχημάτων Κατηγορίας C.

  • Προϋπηρεσία τουλάχιστον δέκα (10) μηνών εντός των τελευταίων τριών (3) ετών, συναφής με το αντικείμενο Πυρασφάλειας (Πυροσβεστική Υπηρεσία, ΕΜΑΚ, Εποχικός Πυροσβέστης -Δασοπυροσβέστης, Πυροσβέστης 5ετούς υποχρέωσης, Εθελοντής Πυροσβέστης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία).

Η προϋπηρεσία θα πρέπει να αποδεικνύεται με την προσκόμιση:

(α) βεβαίωσης της Υπηρεσίας, όπου θα αναγράφεται η ιδιότητα του υποψηφίου και σύντομη περιγραφή των καθηκόντων του, ώστε να πιστοποιείται η συνάφεια

(β) αντιγράφων των ασφαλιστικών ημερομισθίων στον κύριο ασφαλιστικό φορέα

Η προϋπηρεσία του Εθελοντή Πυροσβέστη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία θα αποδεικνύεται με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

  • Για τους άρρενες υποψήφιους, εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης πρόσληψης, οι οποίες θα πιστοποιούνται αποκλειστικά με την προσκόμιση πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης, το οποίο θα πρέπει να έχει εκδοθεί μέσω gov.gr.

 

Επιθυμητά Προσόντα: 

  • Επαγγελματική Άδεια Οδήγησης Βαρέων Οχημάτων Κατηγορίας CΕ
  • Καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας (κατοχή πτυχίου FCE ή αντίστοιχου)
  • Καλή γνώση χρήσης Η/Υ (προσκόμιση τίτλου γνώσης, π.χ. ECDL ή αντίστοιχου)

 

Ικανότητες/Δεξιότητες: 

  • Άριστη φυσική κατάσταση
  • Εργατικότητα
  • Πειθαρχία
  • Ομαδικό πνεύμα
  • Προσαρμοστικότητα
  • Αποτελεσματική επικοινωνία

 

Οι υποψήφιοι θα απασχοληθούν σε πρόγραμμα εναλλασσόμενης 24ωρης βάρδιας, ενώ κατά τη δοκιμαστική περίοδο, θα εκπαιδευτούν κατάλληλα, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν επαρκώς στα καθήκοντα της θέσης για την οποία προσλήφθηκαν.

 

Η εντοπιότητα (μόνιμος κάτοικος όμορων Δήμων του Διυλιστηρίου Θεσσαλονίκης) θεωρείται συγκριτικό πλεονέκτημα. Η εντοπιότητα θα αποδεικνύεται κατά τη διαδικασία της πρόσληψης με την προσκόμιση βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας από τον όμορο Δήμο, πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης από τον όμορο Δήμο, λογαριασμού παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας ή τηλεπικοινωνίας και αντίγραφου φορολογικής δήλωσης.

 

Επισημάνσεις:

  • Η κατοχή τίτλων σπουδών από Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Τεχνολογικού Τομέα (πρώην ΑΤΕΙ), θα πρέπει να δηλωθεί στην αίτηση πρόσληψης από τους υποψήφιους, καθώς διευκρινίζεται ότι οι ανωτέρω τίτλοι σπουδών δεν θα ληφθούν υπόψη κατά τη διαδικασία επιλογής και δεν θα παρέχουν αντίστοιχα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καθόσον οι θέσεις εργασίας αφορούν υποψηφίους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Καθώς οι θέσεις εντάσσονται στην ευρύτερη κατηγορία των τεχνικών θέσεων Διύλισης, για τις οποίες η απόκτηση εμπειρίας και η μετακίνηση σε πιο σύνθετους ρόλους απαιτεί εκτεταμένα χρονικά διαστήματα εκπαίδευσης και απασχόλησης, οι υποψήφιοι οι οποίοι είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης Πανεπιστημιακού Τομέα, δεν μπορούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

 

Οι υποψήφιοι, που πληρούν τα απαραίτητα προσόντα/προϋποθέσεις της προκήρυξης, θα υποβληθούν επιπλέον σε τεστ ικανοτήτων και Αγγλικής γλώσσας.

Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις καλούνται:

  • Να συμπληρώσουν και να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση πρόσληψης, αφού πρώτα ολοκληρώσουν τη διαδικασία ΣΥΝΔΕΣΗΣ/ ΕΓΓΡΑΦΗΣ στο σύστημα.
  • Να συμπληρώσουν τα υποχρεωτικά πεδία με την ένδειξη του αστερίσκου (*).
  • Να επισυνάψουν ηλεκτρονικά και μόνο, όλα τα δικαιολογητικά που πιστοποιούν τα απαραίτητα προσόντα/προϋποθέσεις, με βάση την παρούσα προκήρυξη, καθώς και την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων για τους άρρενες υποψήφιους σε ψηφιακή μορφή.

 

Αιτήσεις που θα υποβάλλονται με άλλο τρόπο εκτός του ηλεκτρονικού δε θα γίνονται αποδεκτές, ενώ όλες οι αιτήσεις θα θεωρηθούν αυστηρά εμπιστευτικές.

Διευκρινίζεται ότι αποδεκτά θα γίνονται μόνον ευκρινή δικαιολογητικά, τα οποία θα πρέπει αναλόγως του είδους του εγγράφου να περιλαμβάνουν και τις δύο όψεις αυτού.

Επισημαίνεται ότι:

  • Η διαγωνιστική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τις εσωτερικές διαδικασίες και τις αντίστοιχες προβλέψεις των συλλογικών ρυθμίσεων της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Δ.Ε.Π.Π.Π. Α.Ε., συμπεριλαμβανομένου και του ελέγχου για την πιστοποίηση της καταλληλότητας, σε σχέση με την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων της θέσης.
  • H Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα επαλήθευσης των πληροφοριών και στοιχείων που υποβάλλουν οι υποψήφιοι, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στη διαδικασία πρόσληψης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης recruitment@helleniq.gr.

 

                                                          Καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων πρόσληψης ορίζεται η Παρασκευή  27 Σεπτεμβρίου 2024 στις 17:00μ.μ