Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

TotalEnergies: Το πρώτο φορτίο 100% βιοκαυσίμου παραδόθηκε στη Σιγκαπούρη

Η γαλλική TotalEnergies απέστειλε το πρώτο της φορτίο με 100% βιοκαύσιμο για πλοία στη Σιγκαπούρη, καθώς επιδιώκει να επεκτείνει τις πωλήσεις οικολογικών ναυτιλιακών καυσίμων.




Σύμφωνα με το Reuters, τα βιοκαύσιμα είναι μια εξαιρετική επιλογή που αρχίζουν να υιοθετούν οι ναυτιλιακές για να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων τους και για να απομακρυνθούν σταδιακά από τα συμβατικά καύσιμα, με τη ζήτηση από τη Σιγκαπούρη να αναμένεται ότι θα εκτοξευθεί το επόμενο διάστημα.

Η TotalEnergies Marine Fuels, δήλωσε ότι το 100% βιοκαύσιμό της, ή αλλιώς B100, παρασκευάζεται από χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι προερχόμενο από τη Νοτιοανατολική Ασία και θα μπορούσε να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 80% έως 90%.

Το φορτίο των 700 τόνων μεταχειρισμένου μεθυλεστέρα μαγειρικού ελαίου (UCOME) πιστοποιήθηκε σύμφωνα με το διεθνές σύστημα πιστοποίησης βιωσιμότητας και άνθρακα (ISCC).

Το φορτίο παραδόθηκε στις 5 Αυγούστου σε ένα πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων Hyundai Glovis, χρησιμοποιώντας ένα δεξαμενόπλοιο καυσίμων χημικών τύπου ΙΙ του ΙΜΟ που ανήκει στην Global Energy Group με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Η TotalEnergies Marine Fuels δήλωσε στο Reuters τον Ιανουάριο ότι η ετήσια ζήτηση βιοκαυσίμων από τη Σιγκαπούρη θα μπορούσε δυνητικά να διπλασιαστεί από τα επίπεδα του 2023 σε σχεδόν 1 εκατομμύριο μετρικούς τόνους έως το 2025.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συνολική ζήτηση καυσίμων στη Σιγκαπούρη ανήλθε πέρυσι 51,8 εκατομμύρια τόνοι.

www.worldenergynews.gr