Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Εξαπλώνονται οι διακοπές παραγωγής σε κοιτάσματα πετρελαίου της Λιβύης

Το κλείσιμο των κοιτασμάτων πετρελαίου της Λιβύης κλιμακώθηκε την Τετάρτη καθώς το κοίτασμα Sarir σταμάτησε σχεδόν εντελώς την παραγωγή, δήλωσαν δύο μηχανικοί στο Reuters.


Motor Oil : Ανοδική πορεία και στο β εξάμηνο- Επενδύσεις 340 εκ. ευρώ το 2024

Ικανοποιητική πορεία αναμένεται να παρουσιάσει η Motor Oil στο σύνολο του 2024,  και στο β εξάμηνο αναμένει τις επιδόσεις που παρουσίασε η εισηγμένη στο πρώτο, και προβλέπει υψηλά περιθώρια διύλισης και τιμές πετρελαίου στα 85 ευρώ.




ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ – ΟΔΗΓΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΚΩΔΙΚΟΣ ΘΕΣΗΣ: ΠΟΒ)

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Δ.Ε.Π.Π.Π. Α.Ε. θυγατρική της HELLENiQ ENERGY, επιθυμεί να προσλάβει Πυροσβέστες-Οδηγούς για την κάλυψη θέσεων εργασίας στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης.

 



Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Διαρροή πετρελαίου από το δεξαμενόπλοιο Sounion αναφέρουν οι ΗΠΑ

Το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο Sounion, που δέχθηκε επίθεση από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης την προηγούμενη εβδομάδα στην Ερυθρά Θάλασσα, εξακολουθεί να φλέγεται και πλέον φαίνεται πως υπάρχει διαρροή πετρελαίου, ανέφερε σήμερα εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου.

Πυρκαγιά σε δεξαμενές καυσίμων στη Ρωσία εξαιτίας επίθεσης ουκρανικών drones

Oυκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη προκάλεσαν πυρκαγιά σε δεξαμενές πετρελαίου σε εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στη ρωσική περιφέρεια του Ροστόφ, μετέδωσαν σήμερα ρωσικά κανάλια στο Telegram.


Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

ExxonMobil: Σταθερή η ζήτηση για πετρέλαιο ως το 2050 - "Καμπανάκι" για έλλειμμα στις επενδύσεις

Η αμερικανική Exxon Mobil δήλωσε τη Δευτέρα ότι αναμένει η ζήτηση για αργό πετρέλαιο να παραμείνει πάνω από 100 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα ως το 2050, δηλαδή σε παρόμοια με τα σημερινά επίπεδα.


Φωτιά στο πετρέλαιο βάζει η Μέση Ανατολή – Πάνω από τα 81 δολάρια το Brent, άλμα 3% για το WTI – Τι συμβαίνει στη Λιβύη

Εκρηκτική άνοδο καταγράφουν τη Δευτέρα τα συμβόλαια του πετρελαίου σε ΗΠΑ και Ευρώπη, καθώς η αγορά στρέφει ξανά την προσοχή της στην ευρύτερη γειτονιά της Μέσης Ανατολής.



ExxonMobil: Η ζήτηση πετρελαίου θα είναι σχεδόν αμετάβλητη το 2050

Η ExxonMobil προβλέπει ότι η ζήτηση πετρελαίου θα είναι σχεδόν αμετάβλητη το 2050 σε σύγκριση με το τρέχον επίπεδο, εκτίμηση που έρχεται σε θεαματική αντίθεση με τις περισσότερες υποθέσεις άλλων παραγόντων του τομέα της ενέργειας.




Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Στροφή $1 δισ. της Chevron στην Ινδία

Επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων, με το βλέμμα στο μέλλον, αναμένεται να πραγματοποιήσει η Chevron στην Ινδία. 




Σε επίπεδα ρεκόρ η παραγωγή της Sinopec το α' τρίμηνο

Αύξησε κατά 2,6% τα κέρδη της η Sinopec το πρώτο εξάμηνο, εν μέσω ρεκόρ στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.



Παραμένει φλεγόμενο το υπο ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο Sounion

Το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο Sounion, που δέχθηκε επίθεση των ανταρτών Χούθι της Υεμένης την περασμένη εβδομάδα στην Ερυθρά Θάλασσα, παραμένει φλεγόμενο από την 23η Αυγούστου, ανακοίνωσε σήμερα μέσω X η ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή Ασπίδες.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

ΜΟΗ – ΗelleniQ Energy: Ελκυστικές ακόμα και μετά το διπλό χαράτσι και τα φορολογικά πειράματα της κυβέρνησης

Με ενσωματωμένη πλέον την επίπτωση του νέου έκτακτου φόρου της κυβέρνησης (33%) στις τιμές των μετοχών, οι δυο εισηγμένες παραμένουν φθηνότερες σε σύγκριση με ευρωπαϊκές εταιρείες. 



Πέντε ισχυρές στηρίξεις μετοχών στο Χρηματιστήριο που δοκιμάστηκαν και άντεξαν – Τι αναμένεται για τη συνέχεια

Υπό δοκιμασία μπήκαν πρόσφατα ισχυρές στηρίξεις σε πέντε βαριά χαρτιά και το αποτέλεσμα ήταν θετικό, αφού οι στηρίξεις δεν διασπάστηκαν και οι μετοχές αντέδρασαν και σήμερα διαπραγματεύονται σε υψηλότερα επίπεδα. 


Καύσιμα: Συγκρατημένες οι τιμές στην αντλία – Πόσο θα πληρώσουν οι Έλληνες για την επιστροφή από τις διακοπές

Συγκρατημένες είναι οι
 τιμές των καυσίμων στην ελληνική αγορά σε σχέση με ό,τι ίσχυε πριν από δύο μήνες ή ακόμη και το αντίστοιχο περυσινό διάστημα όπου οι εκδρομείς έπρεπε να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. 





Χρηματιστήριο: Με Ελλάκτωρ και Viohalco επέστρεψε πάνω από τις 1.435 μονάδες – Ανάκαμψη για Jumbo, ισχυρά κέρδη για Motor Oil

Σε θετικό έδαφος, κοντά μάλιστα στα υψηλά ημέρας, έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια ημέρα που χαρακτηρίστηκε από επιφυλακτικότητα, με τον τζίρο πάντως να βελτιώνεται ελαφρά σε σχέση με τις προηγούμενες ανεμικές συνεδριάσεις.



Εκλεισε συμφωνία 1 δισ. δολαρίων ο Ευ. Μαρινάκης για πώληση εννέα VLCC

Ο Ευάγγελος Μαρινάκης έκλεισε συμφωνία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων με την Bahri για την πώληση στόλου εννέα πλοίων VLCC, γράφει το Tradewinds. 



Καθυστερεί η υποβολή των αναθεωρημένων ΕΣΕΚ προς την Κομισιόν - Μόλις 10 κράτη-μέλη τα υπέβαλαν εγκαίρως

Μόλις 10 κράτη-μέλη υπέβαλαν εγκαίρως τα Εθνικά Σχέδια για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) στην Κομισιόν.



Πτώση σε πετρέλαιο - Άνοδος για το φυσικό αέριο

Oι τιμές του πετρελαίου κινούνται πτωτικά την Τετάρτη λόγω των εκτιμήσεων για διόγκωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού και των προσδοκιών ότι οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή μειώνονται μετά την περιοδεία διαμεσολαβητών στην περιοχή.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Μπορεί η Ευρώπη να επιβιώσει το χειμώνα χωρίς το ρωσικό φυσικό αέριο; (Oil Price)

Οι εισαγωγές φυσικού αερίου της Ευρώπης από τη Ρωσία έχουν αυξηθεί κατά περίπου 50% από το α' τρίμηνο του 2023 








Στην ελληνική αγορά φυσικού αερίου μπαίνει η Eni

H είσοδος στην Ελλάδα της ιταλικής πολυεθνικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου, συνδέεται με τη στρατηγική της εταιρείας να αυξήσει τις πηγές και τις διαδρομές του αερίου που προμηθεύεται




Ρωσία: 41 τραυματίες από την ουκρανική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε αποθήκη καυσίμων

Περισσότεροι από 40 Ρώσοι πυροσβέστες τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να σβήσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη καυσίμων μετά τη επίθεση ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην πόλη Προλετάρσκ, στη νοτιοδυτική Ρωσία, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Quantum Capital: Εξαγορά της Caerus Oil and Gas έναντι 1,8 δισ. δολ.

Την εξαγορά της Caerus Oil and Gas έναντι περίπου 1,8 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των υποχρεώσεων ανακοίνωσε η Quantum Capital Group τη Δευτέρα.



Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

RBC: Κίνδυνος ανόδου στις τιμές φυσικού αερίου λόγω γεωπολιτικών εντάσεων

Οι γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία εγείρουν ανησυχίες για διακοπές του εφοδιασμού με φυσικό αέριο, επηρεάζοντας περαιτέρω τις τιμές.




Η Σαουδική Αραβία θα μειώσει τις μεγάλες δαπάνες στον πετρελαϊκό τομέα, λέει η Goldman

Η Σαουδική Αραβία αναμένεται να διαθέσει λιγότερα χρήματα στον πετρελαϊκό κλάδο από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί στο πλαίσιο του στόχου της να επενδύσει 1 τρισ. δολάρια σε στρατηγικούς τομείς έως το τέλος της δεκαετίας.


Rystad Energy: Τα αποθέματα πετρελαίου δεν επαρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση μακροπρόθεσμα δίχως μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση - Ραγδαία η πτώση τους από το 2019

Μειωμένα κατά 52 δισ. βαρέλια είναι τα απολήψιμα αποθέματα πετρελαίου διεθνώς φέτος σε σχέση με τα 1.552 δισ. βαρέλια του 2023.



Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Εκτός δείκτη MSCI Standard Greece η Motor Oil

Την απόφαση να θέσει εκτός του βασικού δείκτη MSCI Standard τη μετοχή της Motor Oil ανακοίνωσε ο οίκος στην αναθεώρηση των δεικτών.



IEA: Πάνω από την ζήτηση η παραγωγή πετρελαίου το 2025 - Αυξάνεται φέτος η κατανάλωση

Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου αυξήθηκε κατά 870.000 βαρέλια ημερησίως το δεύτερο τρίμηνο του 2024, με την άνοδο της κατανάλωσης στις ΗΠΑ να υπερσταθμίζει τη συρρίκνωση στην Κίνα, όπως αναφέρει ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) στην τελευταία μηνιαία έκθεσή του.

Revoil: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 4 Σεπτεμβρίου

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση καλεί τους μετόχους της η εταιρεία Revoil στις 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 στα γραφεία της έδρας της, Καποδιστρίου 5, για τη λήψη αποφάσεων σε σειρά θεμάτων.



Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

ΕΥΑΕ ΒΕΑ- Ανακοίνωση 13/08/2024

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μέσα σε λίγες μέρες είχαμε 2 περιστατικά στις ΒΕΑ. Το πρώτο περιστατικό αδιαθεσίας επιθεωρητή σε δεξαμενή του τμήματος διακίνησης και το δεύτερο στις μονάδες μετατροπής (που υπάρχουν εδώ και μήνες γνωστές διαρροές από συμπιεστές).








Τεχνητή νοημοσύνη: Η βιομηχανία του μέλλοντος «χτίζεται»… σήμερα – Τιτάν, Metlen, Motor Oil, Helleniq Energy, ΔΕΗ στην εποχή της ΑΙ

Με ταχείς ρυθμούς εισβάλλει στην καθημερινότητα του επιχειρείν η τεχνητή νοημοσύνη με εμβληματικές βιομηχανίες της χώρας να υιοθετούν την ΑΙ στην παραγωγική διαδικασία, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον… που είναι ήδη εδώ.



Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό το βάρος της Motor Oil – Μάχη για τις 1.400 μονάδες

Υπό το βάρος της βουτιάς της Motor Oil, αλλά και των πιέσεων της κατοχύρωσης των κερδών της ΔΕΗ, βρίσκεται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να μην χάσει την επαφή με τις 1.400 μονάδες, αν και η ανάκτησή τους δείχνει αβέβαιη στην παρούσα.




Ανακοίνωση για στάση εργασίας 14-8-2024

Συναδέλφισσες-οι ,

Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας των συναδέλφων μας που θα γίνει αύριο Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024 και ώρες 11:00 έως 15:00 καθώς αφορά θέματα που διασφαλίζουν την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων αλλά και των εγκαταστάσεων.




TotalEnergies: Το πρώτο φορτίο 100% βιοκαυσίμου παραδόθηκε στη Σιγκαπούρη

Η γαλλική TotalEnergies απέστειλε το πρώτο της φορτίο με 100% βιοκαύσιμο για πλοία στη Σιγκαπούρη, καθώς επιδιώκει να επεκτείνει τις πωλήσεις οικολογικών ναυτιλιακών καυσίμων.




Ξεπέρασε και πάλι τα 80 δολ. το brent – Έρχονται έξι μειώσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ

Τα 80 δολάρια ξεπέρασε και πάλι το brent ενώ στα 77,5 δολάρια «παίζει» το crude





Γερμανία: Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί σχέδιο γεώτρησης για φυσικό αέριο

Ένα σχέδιο για νέο έργο γεώτρησης φυσικού αερίου στα ανοικτά των ακτών του νησιού Borkum στη Βόρεια Θάλασσα της Γερμανίας πυροδότησε μπαράζ αντιδράσεων από περιβαλλοντικές ομάδες.



Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Κατάληψη Ουκρανών σε ρώσικο σταθμό η αφορμή της ανόδου της τιμής του φ. αερίου

Τα βλέμματα στρέφονται στην άνοδο της τιμής του φυσικού αερίου καθώς το συμβόλαιο TTF σημείωσε χθες σημαντική άνοδο κατά 5,89% στα 38,7 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh).